Adversarii lui Vladimir Putin din cursa electorala pentru prezidentialele din 4 martie evita sa-l critice pe acesta, intelegand ca oricum acesta va castiga scrutinul si, de aceea, este mai bine sa ramana in relatii bune, scrie Vedomosti.

Vladimir PutinFoto: DGP / HotNews.ro

Potrivit publicatiei, dupa alegerile parlamentare, ideologii partidului Rusia Unita din administratia prezidentiala au recunoscut ca prabusirea cotei de popularitate a formatiunii a fost, partial, urmare a actiunilor bine gandite ale comunistilor si membrilor Rusiei juste, care au folosit in actiunile lor de propaganda lozinca „Impotriva unui partid de hoti si jefuitori”. Ca atare, la alegerile prezidentiale opozitia parlamentara va aborda alt comportament.

In clipurile si afisele electorale ce vor apare din 4 februarie, nu vor mai exista critici la adresa candidatului Putin si partidului puterii. Adversarii lui Putin il vor lasa pe acesta in pace si vor promova propria lor imagine. Spre exemplu, un reprezentant al partidului Rusia justa, care l-a propus drept candidat la presedintie pe liderul formatiunii, Serghei Mironov, a dezvaluit ca unul din clipurile electorale o vor arata pe actrita si deputatul Elena Drapenko stand intr-o baie ruseasca impreuna cu doua prietene, analizandu-i pe ceilalti pretendenti si explicand de ce este bine sa fie votat Mironov.

Principala lozinca a candidatului comunist Ghennadi Ziuganov va fi „Puterea si proprietatile - poporului”, iar elementul central al campaniei – prezentarea echipei lui Ziuganov drept viitorul guvern al Rusiei.

In clipurile publicitare, Ziuganov va apare avand drept fundal peisaje rustice, cladirea Kremlinului, uzine si culturi de grau.