Mai putin de jumatate dintre alegatorii rusi cred ca viitoarele alegeri prezidentiale vor fi cinstite, iar 78% s-au declarat convinsi ca Vladimir Putin va reveni la Kremlin in calitate de sef al statului, arata rezultatele unui sondaj de opinie realizat de centrul independent Levada si preluat de toate ziarele centrale.

Practic, fiecare al doilea rus (49%) anticipeaza ca viitorul scrutin va fi corect - nu cred asta 28% dintre repondenti, in timp ce 23% nu stiu ce raspuns sa dea.

Pe de alta parte, 30% dintre persoanele chestionate asteapta sa fie mai putine falsificari decat in alegerile parlamentare din decembrie anul trecut, in timp ce 10% sunt categorici in a afirma ca, in general, nu vor exista nici un fel de nereguli in derularea votului din 4 martie.

In acelasi timp, 78% nu au nici o indoiala ca viitorul presedinte va fi Vladimir Putin, 53% indicand victoria acestuia inca din primul tur de scrutin, 28% mergand pe ideea unei a doua confruntari. Numai 4% anticipeaza infrangerea lui Putin.

Oricum, Putin ramane favoritul rusilor chiar si in cazul unui al doilea tur de scrutin. Astfel, daca adversarul va fi Ziuganov, actual premier va cumula 55% dintre voturi. In cazul unui duel electoral cu Jirinovski, Putin va primi 56% si 57% daca il va avea adversari pe milionarul Mihail Prohorov.