Seful de campanie al PNL, Gheorghe Falca, sustine, intr-un interviu pentru ziarul Gandul, ca, in cazul in care premierul Dacian Ciolos intra in campanie acum 3 saptamani si avea o pozitie clara, PNL ar fi obtinut un rezultat mult mai bun. "Daca, inainte cu doua saptamani, Ciolos isi definea clar pozitia si intra in campania electorala, PNL avea 38% si PSD sub 38%", a declarat Falca, citat de Mediafax.

Gheorghe FalcaFoto: Agerpres

PNL a obtinut aproape 20% la alegerile parlamentare desfasurate duminica, mai putin de jumatate fata de rezultatul obtinut de PSD.

Presedintele PNL Alina Gorghiu si-a depus luni mandatul de sef al formatiunii liberale, declarand ca acesta era "singurul gest" pe care il putea face dupa esecul partidului sau in alegeri. Totodata, secretarul general al PNL Ilie Bolojan si presedintele PNL Bucuresti Cristian Busoi si-au depus demisiile din functii, au declarat surse liberale.

Liberalii nu au identificat inca un lider care ar putea prelua functia de presedinte cu titlu interimar, au precizat sursele citate, sustinand ca BPN al PNL ar putea respinge demisia Alinei Gorghiu. In interiorul partidului au fost vehiculate pentru preluarea interimatului numele lui Mircea Hava, Gheorghe Flutur, dar si al Ralucai Turcan, insa nicio optiune nu s-a conturat inca.

Alina Gorghiu a spus in interiorul PNL ca refuza sa mai ramana la conducerea partidului, insa liderii din tara ar fi insistat ca aceasta sa isi pastreze mandatul pana la congresul formatiunii.