Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat duminica, la Cluj, intr-o conferinta desfasurata imediat dupa anuntarea exit-poll-urilor, ca scorul de 6,7% la Camera Deputatilor, respectiv 6,8% la Senat, potrivit IRES, este un rezultat care va asigura o mai buna reprezentare a minoritatii maghiare in Parlament, dar si o iesire "din conul de umbra in care, in mod nemeritat, a fost in ultimii ani", transmite News.ro.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

Potrivit exit-poll-ului IRES, aferent datelor colectate pana la ora 20.00, UDMR a obtinut 6,7% la Camera Deputatilor si 6,8% din totalul voturilor exprimate pentru Senat, presedintele uniunii, Kelemen Hunor, declarandu-se multumit de rezultate.

"Si din interior, informatiile arata ca avem peste 6% si vom avea o reprezentare puternica. Le multumim celor care au mers la vot si sunt convins ca aceasta prezenta ne da legitimitate si putere de munca pentru fiecare zi in care in Parlament vom lupta pentru drepturile minoritatii maghiare si pentru problemele oamenilor care au ajuns la periferia societatii. Reprezentarea va fi mai puternica decat in mandatul anterior. Am iesit din acel con de umbra in care nemeritat am fost in ultimii ani. Increderea in reprezentantii nostri este mai mare", a declarat Kelemen Hunor.

El a explicat ca una dintre deciziile importante care au dus la acest rezultat a fost colaborarea cu Partidul Civic Maghiar.

"O decizie importanta a fost colaborarea cu PCM, care a dat rezultate, importanta fiind si solidaritatea interna. Sunt convins ca reprezentantii nostri vor reprezenta fiecare alegator, inclusiv pe cei care nu au votat, pentru ca scopul nostru comun este sa servim comunitatea", a mai spus Hunor.

Liderul UDMR a declarat ca partidul sau va sustine in Parlament realizarea unui nou "pact social" intre majoritatea romaneasca si minoritatea maghiara.

"Incepand de maine ne asteapta o munca importanta si sper ca grupul nostru parlamentar sa aiba un cuvant de spus la toate deciziile din Parlament. Este important sa avem un nou pact social intre majoritatea romaneasca si minoritatea maghiara, pentru ca niciun maghiar sa nu se simta in pericol. Vrem sa contribuim la reformele care vor fi adoptate", a mai spus liderul UDMR.

Referitor la posibilitatea participarii UDMR la formarea viitorului Guvern, liderul uniunii a declarat ca in lipsa datelor necesare nu poate discuta despre aceasta posibilitate, explicand ca este multumit cu rezultatul UDMR si nu poate comenta rezultatele celorlalte formatiuni din cursa electorala pentru ca "alegatorii au intotdeauna dreptate".