Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, duminica seara, dupa inchiderea urnelor si anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor, ca "Ne vedem in cateva ore, sper, cu rezultate mai aproape de rezultatul final", adaugand ca cifrele cunoscute in acest moment sunt date din exit-poll-uri si asteapta rezultatele finale. Liderul PNL spune ca "posibilitatea ca Dacian Ciolos sa fie premier inca se joaca", in conditiile in care multe lucruri depind de "rezultatul partidelor mici, daca vor intra sau nu in Parlament. Orice meci se joaca pana la capat, obiectivul de a incerca sa facem o majortate parlamentara pentru Dacian Ciolos premier." Alina Gorghiu a precizat ca va avea luni o discutie cu Dacian Ciolos si a evitat sa dea un raspuns clar, intrebata daca va demisiona din fruntea PNL.

Alina Gorghiu, dupa incheierea votuluiFoto: Captura Digi 24

Liderul PNL a adaugat ca "Mandatul celor care vor intra in Parlament nu este deloc unul usor. Un drum pe care PNL incearca sa il faca in continuare cu altfel de paradigma de a face politica."

  • Alina Gorghiu: Nu am vorbit cu Ciolos, vom avea o discutie maine

Presedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, duminica seara, dupa inchiderea urnelor, ca nu a vorbit cu Dacian Ciolos in cursul zilei de duminica, dar va avea o discutie luni pentru a vedea in ce masura se poate concretiza proiectul de a construi o majoritate care sa-l sustina pe actualul premier pentru un nou mandat de prim-ministru.

"N-am vorbit cu Dacian Ciolos nici despre rezultat, nici despre voturi, nici despre altceva. E important sa vedem rezultatele ca ulterior sa putem sa discutam o strategie. Sigur ca, maine cel tarziu, vom avea aceasta discutie impreuna cu Dacian Ciolos, impreuna cu cei de la USR, sa vedem in ce masura se poate concretiza proiectul la care am pornit impreuna", a declarat Alina Gorghiu, citata de News.ro.

  • Gorghiu, intrebata despre demisie: Meciul acesta trebuie jucat pana la capat

Alina Gorghiu a evitat sa dea un raspuns clar daca va demisiona din fruntea PNL, in conditiile in care in campania electorala afirmase ca, in cazul in care liberalii nu vor intra la guvernare, ea va pleca de la conducerea partidului.

"Eu imi mentin toate declaratiile, inclusiv acelea care va spun acum sau prin care va spun acum ca meciul acesta trebuie jucat pana la capat. Si asa vom face", a declarat presedintele PNL.

Alina Gorghiu a afirmat in luna octombrie ca va demisiona de la sefia PNL daca partidul pe care il conduce nu va intra la guvernare dupa alegerile din 11 decembrie.

"Eu imi asum foarte clar o demisie daca PNL nu va fi cel in jurul caruia se va face majoritatea parlamentara care sa dea viitorul premier al Romaniei", spunea atunci Alina Gorghiu.

Potrivit exit-poll-urilor Digi 24 si Antena 3, PSD cotat la peste 45%, iar PNL la 21%.

In Parlament mai intra USR (9%), ALDE si UDMR. Soarta PMP se joaca, iar PRU, partidul lui Sebastian Ghita, este cotat cu un scor sub pragul de intrare in Parlament.

Liviu Dragnea a refuzat sa nominalizeze premierul PSD.