Uniunea Salvati Romania a anuntat ca va sesiza Biroul electoral judetean din in Teleorman pentru turism electoral, dupa ce delegatul acestui partid a observat ca mai multe masini aduc oameni la o sectie de votare de langa Alexandria.

USR - acuzatii de turism electoral in TeleormanFoto: USR

Delegatul USR in sectia 104 din localitatea Bogdana din Teleorman, aflata la 50 km de Alexandria, a observat ca mai multe masini, aceleasi, aduc oameni la sectia de votare, se arata in comunicatul transmis de USR, care prezinta si fotografii.

"Am vazut de cateva ori aceeasi masina, plina, aducand oameni la vot si ulterior preluandu-i si conducandu-i spre o destinatie necunoscuta. Dupa aceea am remarcat ca sunt mai multe masini dupa colt care fac acelasi lucru", a comunicat delegatul catre sediul Uniunii.

Delegatul USR a fotografiat masinile si va inainta o plangere Biroului Electoral al judetului Teleorman, iar candidatul USR in Teleorman Serban Marinescu a sunat la 112 dupa ce politia din localitate i-a spus ca nu poate face nimic, se mai arata in comunicatul de presa.

"Sunt aceleasi practici pe care le-am vazut timp de 26 de ani la partidul care domina Teleorman. Nu intamplator prezenta cea mai mare la vot se inregistreaza in acest judet. Vom face plangere la BEJ", a declarat Marinescu, citat in comunicat.