Fostul presedinte Ion Iliescu a spus duminica, dupa ce si-a exprimat optiunea electorala, ca a votat cu PSD, desi legea prevede ca in ziua votarii, campania electorala este interzisa, indemnandu-i pe romani sa iasa la vot, potrivit Mediafax.

Ion IliescuFoto: Agerpres

"Am votat pentru pace. (...) Am votat, cred ca nu e un secret pentru PSD", a spus Ion Iliescu.

Ion Iliescu a schimbat subiectul, dupa ce un jurnalist prezent i-a atras atentia ca s-a incheiat campania electorala.

"Sper sa se consolideze niste procese care au evoluat intr-un sens pozitiv, sa fie limitate o serie de devieri de la mersul lucrurilor, asa cum doreste lumea, si sa ofere viitoarea componenta a parlamentului cu mai multa satisfactie oamenilor si mai ales oamenilor care duc greul, cei care au venituri mici, care se descurca greu cu ele. Ramane pentru noi o problema majora ca mersul tarii, datele pe ansamblu sa se reflecte si in viata oamenilor si in viata mai buna a celor multi", a mai spus fostul sef al statului.

Ion Iliescu i-a indemnat pe romani sa voteze, afirmand ca daca vor sa vada imbunatatindu-se ceva, prezenta a vot este absolut obligatorie.

"Si cred ca un numar mare de oameni inteleg acest lucru. Sigur, sunt si oameni care nu mai au incredere - asta este un aspect negativ al evolutiei noastre, oamenii nu mai au incredere in structurile statale, in cei care sunt alesi, care nu totdeauna au raspuns nevoilor. Dar trebuie sa facem aceasta ruptura si sa dam mai multa incredere oamenilor si comunicarea aceasta sufleteasca intre cei alesi si alegatori sa fie temeiul consolidarii democratice", a adaugat Iliescu.

Intrebat de ce nu este insotit de Nina, sotia sa, Ion Iliescu a afirmat ca aceasta nu se simte prea bine.