Vicepremierul Vasile Dincu a declarat, duminica, dupa ce si-a exercitat dreptul de vot, ca a votat pentru resetarea sistemului, pentru a schimba logica sistemului politic din Romania, sustinand ca trebuie schimbat "violent" modul de a face politica si realizarea unui nou contract socialm, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vasile Dincu a declarat, duminica, la Cluj-Napoca, la iesirea din sectia de votare nr. 117, unde a fost insotit de sotia sa, Maria, ca oamenii asteapta de la politicieni altceva decat ceea ce au oferit pana acum, considerand ca trebuie "coborat" la visele simple ale oamenilor.

"Am votat pentru resetarea sistemului, pentru a schimba logica sistemului politic din Romania, a trece de la o politica a dezbinarii, a razboiului politic continuu, permanent, la o politica a dezvoltarii. Cred ca astazi, cand suntem in ceasul al 12-lea, mai avem 2 ani pina la 100 de ani de stat national, trebuie sa schimbam violent modul de a face politica, sa facem un nou contract social, in care oamenii trebuie pusi pe primul loc, oamenii inaintea profitului, sa ne gandim la fericirea oamenilor si mai putin la statistici si la scheme de dezvoltare statistica. Am senzatia ca oamenii asteapta in acest moment de la politicieni altceva decat ce am oferit pana acum in ultimii 25 de ani si cred ca trebuie sa coboram la aceste vise simple ale oamenilor, sa incepem sa le punem in fata politicii, ca pricipal scop al politicii", a spus Dincu.

Potrivit acestuia, Romania are nevoie acum mai mult de o politica civila, de dezvoltare, de lucrari publice si mai putin de o politica a continuei lupte ideologice, a impartirii Romaniei in doua, o Romanie buna si una rea, o Romanie a celor care sunt curati si una a celor care nu sunt curati.

"Cred ca este un moment in care trebuie sa valorificam ce are bun Romania, resursele noastre, ca Romania sa se poata intoarce acasa, sa se poata intoarce acasa si cei care sunt acasa dar nu se simt bine in acest moment acasa. O politica pentru oameni, acesta cred ca este scopul politicii noastre in viitor si acesta este proiectul in care cred. Am votat singurul proiect care a fost in aceasta campanie electorala, singurul proiect de dezvoltare a Romaniei￯, a mai spus Vasile Dincu.