Biroul Electoral de Circumscriptie (BEC) Nr. 1 Alba, intrunit in sedinta timp de mai multe ore sambata seara, a apreciat ca greseala in ceea ce priveste numarul circumscriptiei de pe stampilele de control distribuite unui numar de 390 de sectii de votare este "o eroare materiala care nu este de natura a influenta procesul electoral", informeaza Agerpres.

Birourile sectiilor de votare din judetul Alba, cu exceptia municipiului Alba Iulia, vor intocmi duminica dimineata, inainte de inceperea votarii, un proces verbal in care se va consemna eroarea de pe amprenta stampilei de control cu privire la numarul circumscriptiei electorale, care va fi semnat de catre totii membrii acestora, a decis Biroul Electoral Judetean BEC Nr. 1 Alba.

Pe procesul verbal va fi aplicata stampila de control, aceasta urmand sa fie utilizata apoi in procesul electoral. Procesul verbal va fi predat in original BEC Nr. 1 Alba.

Practic, eroarea a fost inregistrata pe toate stampilele de control distribuite in 77 din cele 78 de unitati administrative-teritoriale din judet, cu exceptia municipiului Alba Iulia, unde numarul coincide cu cel al al circumscriptiei judetene, respectiv 1.

BEC Nr. 1 Alba s-a intrunit sambata seara, in urma sesizarii depuse de catre Institutia Prefectului, care a semnalat faptul ca pentru un numar de 390 de sectii de votare stampilele de control au fost confectionate cu amprenta eronat tiparita in ceea ce priveste numarul circumscriptiei. Sunt inscriptionate corect celelalte elemente de identificare, respectiv numarul sectiei de votare si numele judetului.

Inainte de a emite o decizie in acest caz, BEC Nr. 1 Alba a solicitat o opinie si Biroului Electoral Central.

Eroarea a fost semnalata presei de catre PSD Alba.