Un numar de 7.432 de detinuti cu drept de vot au facut cerere pentru a vota la alegerile parlamentare de duminica, pentru ei urmand sa fie asigurate urne speciale, a declarat sambata, pentru News.ro, Cristina Cirlan, purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP).

In Romania sunt 27.486 de detinuti, dintre care 10.189 au dreptul de a vota la alegerile parlamentare de duminica, pentru ca indeplinesc cumulativ conditiile legale, a declarat Cristina Cirlan, purtatorul de cuvant al ANP.

Ea a precizat ca, dintre cei 10.189 de detinuti cu drept de vot, au solicitat, in scris, urna speciala, un numar de 7.432 de persoane private de libertate.

La alegerile parlamentare de duminica au dreptul sa voteze persoanele private de libertate care au varsta de 18 ani, implinita inclusiv in ziua scrutinului, carora nu li s-a interzis acest drept prin hotarare judecatoreasca definitiva, care au cetatenia romana, au domiciliul in judetul unde se afla locul de detentie si care solicita in scris presedintelui biroului electoral al sectiei de votare, prin intermediul administratiei locului de detinere, urna speciala.