Premierul Dacian Ciolos a declarat, joi seara, ca si-a pus problema sa preia PNL dupa alegeri, dar nu a luat o decizie in acest sens, insistand asupra faptului ca pentru el e important acum sa poata constitui o majoritate parlamentara, potrivit Agerpres.

Intrebat la Realitatea TV daca va prelua PNL dupa alegerile de duminica, Ciolos a precizat ca nu a luat inca o hotarare. "Nu cred ca acesta e lucrul cel mai important. Mi-am pus problema asta, dar nu am luat o hotarare. Pentru mine important este acum sa putem constitui o majoritate impreuna cu PNL si USR pentru a putea guverna si pentru ca lucrurile despre care am tot vorbit anul acesta si pe care am spus ca n-am putut sa le facem pentru ca n-am avut o majoritate politica (...), sunt gata sa imi asum lucrurile respective pentru anii urmatori, dar am nevoie de o majoritate politica pentru asta", a spus el.

Premierul a admis ca a avut ezitari la inceput pentru ca nu a simtit ca locul sau e in politica, insa si-a dat seama pe parcurs ca fara o majoritate politica nu poate face "reforme consistente".

"De aceea, cu toate ezitarile pe care le-am avut la inceput, ezitari pentru ca nici eu n-am simtit ca locul meu e in politica si de asta am intrat la guvernare la propunerea domnului presedinte cu anumite ezitari, dar am zis 'hai ca imi asum un guvern independent', insa am inteles ca anumite reforme consistente nu pot fi facute fara o majoritate politica. Da, am nevoie de o majoritate politica, care sa fie una onesta si care sa functioneze pe aceleasi principii pe care functionez eu. Si chiar daca lucrurile nu sunt perfecte probabil nici in PNL, dar sunt totusi niste schimbari care au inceput. (...) Nici eu nu sunt multumit sau nu cred ca s-au facut suficiente lucruri pentru ca chiar si PNL sa se reformeze. S-au facut cativa pasi. Dar pornesc cu creditul de incredere ca daca mergem impreuna, or sa se faca mai multi pasi", a mai afirmat Dacian Ciolos.