PSD obtine cel mai ridicat scor la alegerile parlamentare din 11 decembrie, potrivit unui sondaj IRES privind intentiile de vot ale romanilor, realizat la comanda Digi24.

Astfel, 44% dintre cei chestionati spun ca vor vota cu PSD, 23% vor vota cu PNL, cu USR spun ca vor vota 7%, potrivit sondajului. 6% dintre respondenti spun ca vor pune stampila pe candidatii ALDE, tot 6% vor alege PMP, in timp ce cu UDMR vor vota 5%, iar cu PRU - 4%.

Trei procente dintre respondenti intentioneaza sa voteze un candidat independent, iar 2% vor vota cu alte partide.

In ceea ce priveste prezenta la vot, 42% dintre cei chestionati spun ca vor vota cu siguranta la alegerile de duminica, iar 28% probabil vor vota. Pe de alta parte, 21% sunt siguri ca nu vor merge la vot, iar 6% spun ca probabil nu vor merge la urne duminica. 3 procente reprezinta indecisii.

Sondajul IRES arata, de asemenea, cand si-au ales romanii candidatii pe care au de gand sa-i voteze si in ce masura campania electorala le-a schimbat parerea. Cei mai multi (73%) spun ca erau hotarati inca dinaintea campaniei electorale. Doar 26% spun ca au decis in timpul campaniei cu ce partdid vor vota.

Cei mai multi dintre respondenti (87%) spun ca s-au informat despre candidati de la televiziuni. Alte surse au fost ziare, site-uri de stiri si retele sociale. Doar 3% spun ca si-au luat informatiile de la partide.

Sondajul IRES a fost realizat in perioada 6-7 decembrie pe un esantion de 1.100 de persoane, prin metoda interviurilor telefonice. Eroarea maxima este de +-2,9%.