UDMR cere sprijinul judetelor infratite din Ungaria pentru mobilizarea cetatenilor maghiari care au si cetatenie romana in vederea alegerilor parlamentare din 11 decembrie. Borboly Csaba, presedintele Consiliului Judetean Harghita, a trimis o scrisoare conducerilor a zece judete infratite din Ungaria in acest sens, potrivit Transindex si Kronika.

Borboly CsabaFoto: Agerpres

Liderul UDMR le cere colegilor sai din Ungaria sa sprijine eforturile persoanelor cu cetatenie romana de a merge sa voteze duminica la la misiunile diplomatice si consulare din Budapesta, Szeged si Gyula si la Institutul Cultural Roman din Budapesta.

Un apel similar a fost facut si de presedintele executiv al UDMR, Kovaks Peter, potrivit Magyar Hirlap.

Apelul vine pe fondul ingrijorarii conducerii UDMR ca partidul ar putea sa nu atinga pragul electoral de 5%. Chiar daca nu va atinge acest prag, UDMR dispune de pragul alternativ: sa obtina minimum 20% din voturi in patru circumscriptii, obiectiv mult mai usor.

In ultimele zile, mai multi oficiali din Ungaria, printre care vicepremierul, au declansat o campanie de mobilizare a electoratului maghiar prin declaratii agresive la adresa Romaniei.