La alegerile parlamentare de duminica vom putea vota doar in judetul in care avem domiciliul. Mai exact, daca alegatorul nu se afla in localitatea in care are domiciliul sau resedinta, poate vota in orice sectie din acelasi judet. Din acest motiv, Guvernul a decis saptamana trecuta sa dea bilete gratis de tren, dus-intors, pentru elevii si studentii cu drept de vot.

La votFoto: Agerpres

Calatoria gratuita pe calea ferata se va acorda dus-intors, de la localitatea in care studiaza la localitatea de domiciliu, cu tren regio si interregio, clasa a II-a, in perioada 8-12 decembrie 2016.

Biletul de calatorie se elibereaza la casele de bilete ale statiilor de cale ferata si agentiilor de voiaj, pe baza actului de identitate si a carnetului de elev/student. Este obligatorie procurarea biletului dus-intors. Pe biletul de calatorie se va mentiona numele si prenumele beneficiarului, codul numeric personal, seria si numarul actului de identitate, calitatea elev/student.

Calatoria de intoarcere se va efectua in zilele de 11 si 12 decembrie.

Amintim ca, la alegerile din 11 decembrie, vor exista 43 de circumscriptii electorale - cele 41 de judete, municipiul Bucuresti si diaspora. Se voteaza liste de partid pentru fiecare circumscriptie electorala.

Vom alege 332 de deputati si 134 de senatori - 42 vor fi alesi in Bucuresti (29 de deputati si 13 senatori).

Citeste si: ​​HARTA INTERACTIVA Alegeri parlamentare: Candidatii in fiecare judet din tara si in Bucuresti. Vezi listele principalelor partide din judetul tau