Vicepresedintele USR, Clotilde Armand, a declarat marti, la Arad, ca Uniunea Salvati Romania este un partid format din oameni care nu alcatuiesc un grup de interese si care, spre deosebire de cei din alte partide - care, daca nu ar fi politicieni, nu ar sti cum sa-si castige existenta, potrivit liderului USR - "au o meserie, o cariera". Clotilde Armand crede ca USR va obtine la alegerile parlamentare din 11 decembrie un procent de 10 - 20 % din voturi.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Dupa cum s-a dovedit in cei 26 de ani de la Revolutie, majoritatea partidelor au dovedit ca sunt niste grupuri de interese comune si ca se ajuta intre ei pentru a promova aceste interese. Noi nu avem alt interes decat cel despre care vorbim. Suntem sinceri. In Romania este, in prezent, o lipsa de incredere, pentru ca partidele politice au distrus orice incredere. Pentru a combate acest lucru, noi vrem sa fim cat mai sinceri. Din acest motiv noi spunem cine suntem, spunem ce am facut, spunem ce am construit si pe asta ne bazam, nu pe promisiuni. Iar oamenii pe care ii avem alaturi de noi au, cu totii, ce sa arate, au cu totii o meserie, toti au ani si ani de experienta, toti au construit ceva. Eu sunt director de firma si fac multe recrutari si vreau sa va spun ca eu i-as recruta. In general, in celelalte partide, oamenii nu au meserii, nu au facut nimic decat politica si nici nu stiu sa faca altceva si, daca nu ar mai fi politicieni, nu ar sti cum sa isi castige viata. La noi este invers, oamenii au o meserie, au o cariera si chiar a fost un efort pentru ei sa accepte sa candideze, sa munceasca in campanie, pentru ca ei isi castiga bine viata lor cu meseriile pe care le au si tin la meseriile lor, asa cum tin si eu la a mea", a afirmat Clotilde Armand, citata de Agerpres.

Clotilde Armand mai spune ca USR intentioneaza sa promoveze, in viitorul legislativ, mai multe proiecte de legi, dorind sa actioneze "pe partea de democratizare, de depolitizare": "Noi, USR, avem mai multe legi pe care dorim sa le promovam, pentru ca dorim ca oamenii sa se implice mult mai mult. Cum am spus si mai devreme, oamenii au impresia ca nu este treaba lor, nu este problema lor ce se intampla. Nu este adevarat! Tot ceea ce se intampla in lumea politica ne afecteaza pe noi direct! Nu numai tot ce se fura - pentru ca tot ce se fura se fura din buzunarele noastre. Dar faptul ca tinerii pleaca din tara, doctorii pleaca si ei, ca nu avem sistemul de sanatate pus la punct, faptul ca nu putem avea un nivel de educatie cum ne-am dori, ca nu avem un job bine platit asa cum ne-am dori pentru ca nu calificarea ce se cere. Tot ceea ce se intampla din punct de vedere politic ne afecteaza pe noi, toti. Si fiecare dintre noi stim cum ar fi mai bine si avem dreptul de a avea o parere. In aceasta directie dorim sa actionam, pe partea de democratizare, de depolitizare."

  • Clotilde Armand: Cred ca USR va obtine intre 10% si 20 % la alegerile parlamentare

Vicepresedintele USR Clotilde Armand a mai declarat, marti, ca USR va obtine la alegerile parlamentare din 11 decembrie un procent de 10 - 20 %.

"Cu toate ca nu am o prea mare experienta politica, pot spune ca am constatat faptul ca nu putem sa ne bazam pe niciun fel de sondaje. Vorbind despre sondaje, imi amintesc de ceea ce a insemnat acest lucru pentru mine, la alegerile locale. Vinerea dinaintea alegerilor, un sondaj imi dadea 8%, un alt sondaj imi dadea 12% si am ajuns in alegeri sa am aproape 30%. In opinia mea, sondajele nu sunt semnificative, nu numai in Romania, ci peste tot in lume. Asa ca ceea ce pot eu sa va spun este ce simt din sondajul meu, daca pot spune asa, in urma discutiilor cu oamenii. Pentru ca eu merg foarte mult pe strada, discut cu oamenii. Eu cred ca vom obtine intre 10 si 20%. Eu cred ca e un lucru foarte bun, pentru ca vom putea promova niste legi care vor fi extrem de bune pentru noi toti cetatenii", a afirmat Clotilde Armand.

Ea i-a indemnat pe romani sa mearga la vot, deoarece tara nu va putea fi schimbata daca oamenii nu se implica: "Pentru ca nu vom putea conduce si nu vom putea schimba tara daca oamenii nu se implica. Sper ca oameni vor da curs chemarii mele si vor veni la vot. Pentru ca eu nu ma voi opri aici si daca nu dau curs acum, vor da curs in anii urmatori. Pentru ca eu sunt foarte perseverenta si voi ajunge in fiecare casa, la fiecare roman si le voi spune ca avem nevoie de fiecare dintre ei."