Seful PSD Liviu Dragnea a declarat, luni seara, la B1 TV, pentru prima data in aceasta campanie, ca partidul sau va numi in fruntea ministerului Justitie un ministru membru de partid. Dragnea vorbeste despre un pachet de relaxare pentru firme si despre un nou Cod Fiscal care sa fie facut impreuna cu reprezentantii oamenilor de afaceri si institutiile statului precum Fiscul si ANAF. "Romania nu este o tara de hoti si de evazionisti", a mai spus liderul social-democrat care "garanteaza ca viitorul premier va avea carnet PSD si va fi un barbat".

Dragnea, despre viitorul premierFoto: captura B1 TV

Masuri importante pentru microintrerpinderi:

- Firma care are intre 1 si 9 angajati va plati impozit pe cifra de afaceri de 1%. In prezent, microintrerpinderile platesc un impozit pe venit intr 1-3% in functie de numarul de angajati.

- Plafonul de 100 mii de euro pana la care o firma va fi IMM va fi marit la 500 de mii de euro. Dragnea nu a vorbit insa de cel mai important aspect si anume pragul de circa 65 de mii de euro peste care fiecare IMMM va plati un impozit de 20 % pana i se va aproba dosarul de trecere la TVA. Tocmai acest dosar si punctaj folosit de Fisc pentru aprobare au starnit nemultumirea IMM-urilor.

Despre cum isi va stabili PSD guvernul:

  • Liviu Dragnea a evitat din nou sa dea nume concrete si s-a limitat sa enunte anumite principii sau lozinci "Nu vor fi criterii de prietenie la desemnarea ministrilor" sau "Vor fi reguli dure de respectat".
  • Va fi o abordare foarte serioasa. Propunerea de prim-ministru cu care noi vom merge la Cotroceni daca vom avea majoritatea va fi un om in care si eu si colegii mei din partid vom avea incredere ca e in stare sa puna in practica acest program. Altfel, am muncit degeaba si ne batem joc de romani si ne batem joc si de tara.

Dragnea anunta pentru prima dat ca vor pune un om politic in fruntea Justitiei

  • "Garantez ca viitorul premier va avea carnet PSD. Va fi un barbat si nu ce s-a tot vanturat pe la televizor", a subliniat Dragnea.
  • In trecut au fost si ministrii care au fost numit din interes politic, dar majoritatea nu.
  • Respectam Justitia, am ajutat cat am fost in guvern cu Victor Ponta la intarirea Justitie. Noi vom propune un ministru politic in fruntea ministerului Justitiei. Am vazut ca solutia cu un tehnocrat nu a functionat.