Deputatul PSD Victor Ponta a acuzat-o pe liderul PNL Alina Gorghiu de "prostitutie politica", in urma afirmatiilor ei pe tema USL, ea raspunzandu-i ca fostul premier are limbajul lui Traian Basescu si ca isi imagineaza ca electoratul "premiaza mitocania si dosarele de coruptie", scrie News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am vazut multe, dar asa prostitutie in politica ca ce-a facut Alina Gorghiu n-am vazut. Deci tu te alegi pe USL, te voteaza aia in Sectorul 5, ca habar nu aveau cine e Gorghiu, pentru ca scria USL pe tine. Iti faci poze cu Antonescu si cu Ponta si acum faci un dans, asa, de imperechere cu Basescu. Deci asa prostitutie politica eu nu am vazut, desi am vazut multe", a spus Victor Ponta, la Antena 3, discutand pe tema formarii USL, despre care liderul PNL a afirmat ca a fost o greseala.

Alina Gorghiu i-a raspuns, sambata, lui Victor Ponta, criticand limbajul sau.

"Ponta de la PSD are o idee fixa, ca in politica romaneasca este premiata mitocania. De fapt, sunt doua lucruri pe care crede ca le premiaza electoratul: mitocania si dosarele de coruptie. Limbajul dansului este marca Traian Basescu. (...) In 2008, cand eu dadeam in judecata Guvernul Boc de atunci pentru tot felul de lucruri pe care le consideram nedrepte fata de cetateni, domnul Ponta era la masa acelui Guvern si era uns ca ministru de Traian Basescu", a spus Gorghiu.

Ea a criticat si exprimarea fostului premier despre alegatorii din Sectorul 5. "Cand vorbesti de electorat nu spui ᅡaia din Sectorul 5ᅡ. Imi cer eu scuze fata de toti din Sectorul 5, fata de toti cetatenii care au votat", a afirmat ea.

Liderul PNL afirma ca Ponta a preluat acest limbaj de la Traian Basescu, dupa semnarea "pactului de coabitare" in urma caruia a devenit prim-ministru.

Gorghiu a reluat ideea ca USL a fost o idee pornita cu intentii bune, dar care a esuat pentru ca "rugina PSD s-a intins peste tot".

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat recent ca formarea USL a fost "o greseala". "Sunt momente in destinul PNL pe care ar fi trebuit sa le recunoastem ca greseli. USL-ul este unul dintre momentele acelea. Categoric, ideea de USL a fost o greseala, nu poti sa crezi ca te aliezi cu PSD-ul si nu esti atins de tarele acestui partid", a spus Alina Gorghiu.