Site gandit ca un ghid complet al alegatorului, lansat de Initiativa Romania: Sute de candidati penali, incompatibili, inamici ai statului de drept vor sa ajunga in Parlament

de Alina Neagu     HotNews.ro
Duminică, 27 noiembrie 2016, 14:28 Actualitate | Alegeri Parlamentare 2016


www.alegeriparlamentare2016.ro
Foto: Initiativa Romania
Miscarea civica Initiativa Romania a lansat duminica site-ul www.alegeriparlamentare2016.ro (AP16), un amplu proiect de informare publica electorala si de prezentare a candidatilor, partidelor, programelor de guvernare, a istoriei politice a partidelor si rezultatelor electorale din 1990 pana astazi, drepturilor si obligatiilor legale ale alegatorului in ziua votului. Site-ul a fost gandit ca un ghid complet al alegatorului la alegerile din 11 decembrie 2016. In urma documentarii pentru realizarea site-ului, reprezentantii Initiativa Romania spun ca au constatat ca sute de candidati penali, incompatibili, in conflict de interese, traseisti sau inamici ai statului de drept vor sa ajunga in acest an in Parlament.

"Miscarea civica Initiativa Romania a lansat astazi site-ul www.alegeriparlamentare2016.ro (AP16). AP16 este cel mai amplu proiect din ultimii 26 de ani de informare publica electorala si de prezentare a candidatilor, partidelor, programelor de guvernare, a istoriei politice a partidelor si rezultatelor electorale din 1990 pana astazi, drepturilor si obligatiilor legale ale alegatorului in ziua votului. AP16 este un ghid complet al alegatorului la alegerile generale din 11 decembrie 2016", arata miscarea civica Initiativa Romania, intr-un comunicat.
 
Initiativa Romania a estimat generos un numar de 746 de candidati cu sanse de a intra in Parlament (zona eligibila), pe baza sondajelor de opinie realizate pana la data de 14 noiembrie 2016. Este vorba despre 220 de candidati PSD, 188 de candidati PNL, 104 candidati USR, 101 candidati ALDE, 96 de candidati PMP si 37 de candidati UDMR.

"Pentru fiecare dintre candidati s-a facut o evaluare de risc pe baza informatiilor privind integritatea (e.g. probleme penale, incompatibilitati, conflicte de interese sau alte fapte grave), atitudinea fata de statul de drept (e.g. initiative legislative de amputare a puterii judecatoresti sau de dezincriminare a unor fapte penale in interes partinic, voturi impotriva cererilor parchetelor de ridicare a imunitatii parlamentarilor) si traseismul politic", se arata in comunicat.


Rezultatele statistice sunt urmatoarele:

 
1. 72 de candidati dintre cei 101 candidati eligibili ai ALDE sunt in cel putin una dintre aceste situatii: penali, incompatibili, in conflict de interese, au schimbat doua sau mai multe partide, au intreprins actiuni / declaratii impotriva statului de drept sau alte fapte grave (71,3%).
 
2. 65 de candidati dintre cei 96 de candidati eligibili ai PMP sunt in cel putin una dintre aceste situatii: penali, incompatibili, in conflict de interese, au schimbat doua sau mai multe partide, au intreprins actiuni / declaratii impotriva statului de drept sau alte fapte grave (67,7%).
 
3. 115 candidati dintre cei 220 de candidati eligibili ai PSD sunt in cel putin una dintre aceste situatii: penali, incompatibili, in conflict de interese, au schimbat doua sau mai multe partide, au intreprins actiuni / declaratii impotriva statului de drept sau alte fapte grave (52,2%).
 
4. 16 candidati dintre cei 37 de candidati eligibili ai UDMR sunt in cel putin una dintre aceste situatii: penali, incompatibili, in conflict de interese, au schimbat doua sau mai multe partide, au intreprins actiuni / declaratii impotriva statului de drept sau alte fapte grave (43,2%).
 
5. 73 de candidati dintre cei 188 de candidati eligibili ai PNL sunt in cel putin una dintre aceste situatii: penali, incompatibili, in conflict de interese, au schimbat doua sau mai multe partide, au intreprins actiuni / declaratii impotriva statului de drept sau alte fapte grave (38,8%).
 
6. 11 candidati dintre cei 104 candidati eligibili ai USR sunt in cel putin una dintre aceste situatii: au schimbat doua sau mai multe partide sau au intreprins actiuni / declaratii impotriva statului de drept (10,6%).
 
(Nota: Initiativa Romania va reveni in zilele urmatoare cu lista completa a acestor candidati si cu alte statistici. Datele le gasiti si pe www.alegeriparlamentare2016.ro.)
 

Proiectul AP16 (www.alegeriparlamentare2016.ro) inseamna:

 
Profilurile a 746 de candidati (220 de candidati PSD, 188 de candidati PNL, 104 candidati USR, 101 candidati ALDE, 96 de candidati PMP, 37 de candidati UDMR), fiind prezentate:

a)  Evaluare de risc (minim, mediu sau ridicat)* pentru fiecare candidat, pe baza informatiilor privind integritatea (e.g. problemele penale, incompatibilitati, conflicte de interese), respectul fata de statul de drept (e.g. initiative legislative de amputare a puterii judecatoresti sau de dezincriminare a unor fapte penale in interes partinic, voturi impotriva cererilor parchetelor de ridicare a imunitatii parlamentarilor) si traseismul politic;

b) Studii, istoric profesional si prezenta online (60 de profiluri, inca in lucru);
 
CV-urile complete pentru 11 partide (orientare ideologica, afiliere internationala, presedintii de la infiintare pana astazi, rezultatele partidului la toate alegerile la care a participat, evenimente definitorii din istoria partidului);

Sintezele a 11 programe de guvernare (sau politice) ale partidelor care participa la alegeri; 
    
Istoria alegerilor parlamentare din 1990 pana in 2016;

Infografic al fuziunilor si sciziunilor principalelor partide din 1990 pana astazi;

Ghid al alegatorului care este o sinteza si o prezentare intr-o forma simpla si atractiva a informatiilor de care are nevoie orice alegator in ziua votului;

Blog - sectiune de opinii si informatii.
 
Initiativa Romania arata ca "AP16 (www.alegeriparlamentare2016.ro) inseamna peste 3.000 de ore de munca facuta in regim de voluntariat de membrii si partenerii (studenti FSPUB) Initiativei Romania (o echipa de proiect de 44 de voluntari). Site-ul va fi dezvoltat in continuare si vom lansa functionalitati noi in saptamana care urmeaza: functie de comparator si test de compatibilitate politica."
 

www.alegeriparlamentare2016 isi propune sa:

Aduca laolalta toate informatiile relevante despre actorii politici (persoane sau partide) si procesul electoral;

Prezinte intr-un format prietenos informatiile relevante despre fiecare candidat eligibil, despre programul de guvernare, istoria politica a partidului etc.;

Prezinte informatiile pe care partidele nu ar dori ca cetatenii sa le afle si care sunt pierdute in timp sau in sute de surse diferite (penali, traseisti, incompatibili, inamici ai justitiei independente si ai statului de drept etc.);

Le permita cetatenilor romani sa evalueze candidatii in functie de nivelurile de risc privind integritatea, respectul fata de statul de drept si traseismul politica.
 
Ideea de a avea o aplicatie web care sa ofere alegatorilor posibilitatea de a vedea comparativ profilul candidatilor a pornit de la nevoia membrilor miscarii civice Initiativa Romania de a vota in cunostinta de cauza, se arata in comunicatul citat.
 
Miscarea civica Initiativa Romania reaminteste riscul generat de coruptie si de cunoasterea insuficienta a candidatilor si recomanda votul pentru candidatii integri, care respecta domnia legii, independenta justitiei si lupta impotriva coruptiei, care nu au facut din trecerea de la un partid la altul un mod de supravietuire politica.
 
Nota:
*Initiativa Romania a estimat pentru fiecare candidat riscuri de integritate, traseism politic si atitudine fata de statul de drept:

Risc Integritate: La aceasta categorie sunt marcati 1) cu Risc ridicat: candidatii urmariti penal, trimisi in judecata, condamnati penal nedefinitiv sau definitiv, incompatibili, in conflict de interese sau implicati in situatii foarte grave cu potential penal; 2) cu Risc mediu: candidatii implicati in alte situatii grave care pun sub semnul intrebarii integritatea lor; 3) cu Risc minim: candidatii fara probleme definite anterior.

Risc Stat de drept: La aceasta categorie sunt marcati 1) cu Risc ridicat: candidatii cu initiative legislative de limitare a atributiilor DNA, ANI, ICCJ sau de schimbare a legislatiei penale in sensul dezincriminarii unor fapte penale pentru foloase personale sau partinice, cu voturi impotriva ridicarii imunitatii colegilor parlamentari sau cu declaratii repetate pentru subminarea credibilitatii institutiilor judiciare independente; 2) cu Risc minim: candidatii fara probleme definite anterior. Nota: nu exista nivel de risc mediu la aceasta categorie.

Risc Traseism: La aceasta categorie sunt marcati 1) cu Risc ridicat: candidatii care au schimbat trei sau mai multe partide; 2) cu Risc mediu: candidatii care au schimbat doua partide; 3) cu Risc minim: candidatii care nu au mai fost membri ai altui partid.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9960 vizualizari

 • +14 (20 voturi)    
  P$D TREBUIE sa Dispara Conform Legii (Duminică, 27 noiembrie 2016, 14:38)

  un domn [utilizator]

  Ticu !, restul penailor provin de la P$D
  • +4 (4 voturi)    
   Serios ? (Duminică, 27 noiembrie 2016, 21:57)

   OvidiuTudor [anonim] i-a raspuns lui un domn

   PSD+PNL+ALDE=USL forever

   Votez sa dispara USL.
 • -11 (21 voturi)    
  Gargara (Duminică, 27 noiembrie 2016, 14:52)

  OvidiuTudor [anonim]

  Am verificat in judetul meu si multe, multe date sunt gresite. Si nu am aflat de pe site cine il finanteaza.
  • +10 (18 voturi)    
   Mai bine spune tu (Duminică, 27 noiembrie 2016, 15:31)

   tiberius_p [utilizator] i-a raspuns lui OvidiuTudor

   ...despre ce judet este vorba si care sunt datele gresite. Altfel, comentariul tau e o gargara si voi incepe sa ma intreb cine te finanteaza pe tine.
   • -6 (14 voturi)    
    Colonelul Turcescu (Duminică, 27 noiembrie 2016, 15:49)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui tiberius_p

    Turcescu. Colonelul Turcescu. Candideaza la...Constanta (logic, nu? hahahaha). Pentru Basescu (asta e singurul lucru previzibil).
    Conform site-ului, are cele mai bune note posibile la "integritate", "stat de drept", si "traseism".

    Ma lasi? Site-ul asta e facut pe masura clientilor. Ar putea sa se numeasca "La neuronasul mititel", ca o bodega de cartier.
    • +1 (5 voturi)    
     carnacior sovietic (Duminică, 27 noiembrie 2016, 20:27)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     Ia spune-ne unde-i greseala de evaluare la Turcescu?
     Integritate- a luat vreodata spaga nenea asta?
     stat de drept - a declarat vreodata ceva impotiva statului de drept?
     traseism- a schimbat vreodata partidul?
     Stiu, o sa mesteci din nou rahatul cu colonelul iar eu o sa iti raspund ca si eu sunt maior in rezerva fiindca toti sub o anumita generatie au grade in rezerve fraiere. Tu ori ai gradele pe bune ori te faci ca nu stii.
     • 0 (4 voturi)    
      Deosebirea e ca Turcescu N-A FACUT ARMATA (Luni, 28 noiembrie 2016, 1:07)

      newlook [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

      Deosebirea e ca Turcescu N-A FACUT ARMATA. (Gradul de colonel i-a fost acordat de Basescu-asta apropos de integritate si respectul adevaratilor militari )
      In ceea ce priveste traseismul - hahahaha - el are de-a face cu Constanta cat am eu de-a face cu Haiti (adica vorbeste limba locului, dar atat).
      Ce mai era? Ah, da statul de drepti. Ei, da, Binomul apreciaza cum sta drepti. Desi n-a facut armata!
   • +1 (3 voturi)    
    alegeti ce vreti voi (Duminică, 27 noiembrie 2016, 20:42)

    OvidiuTudor [anonim] i-a raspuns lui tiberius_p

    1) Nu am facut eu acest site idiot

    2) V-am si dat exemplu mai jos (asta il stiam eu intrebarea este cate abureli de-astea is pe site)

    3) cand va vad sarind in aer am doar doua idei in ce va privesti: idioti sau prosti sadea; la vel v-am vazut prin 2009 parca cand a venit ... de Antonescu cum erati toti in extaz si vuia internetul de lamentari de plansete de jale: unde a fost ascuns atata vreme acest SOARE, revolutia BUNULUI SIMT samd. Toti idiotii uitasera sau nu supsera de la mama lor - asta fusese prin 1996-1997 ministru. Acu nu mai vreti liberali - va stau in gat. Dar USL ati mancat pe paine ?
    Acu sunteti terminati cu USR. Dar uite - la Cluj am inteles ca il pun pe Gotiu cap de lista la Senat. USL cu pasaport. Asta e noua politica ?

    4) au parasutat in teritoriu capete de lista de la bucuresti, cta sa la Hunedoara. Nu mai caut.
    Votati ce vreti, eu alegerile astea spun pas. Pentru prima data din 90 nu mai votez (ma rog si la refernumul din 2012 am stat acasa)
    Va cei de bun simt, va doresc cat mai putine dezamagiri
  • +1 (9 voturi)    
   Pt. dobitocii care mi-au dat - (Duminică, 27 noiembrie 2016, 17:16)

   OvidiuTudor [anonim] i-a raspuns lui OvidiuTudor

   verificati de ex. la Josan Horatiu - Alba.
   • -4 (6 voturi)    
    locul tau este pe siteul Latrina 3 (Duminică, 27 noiembrie 2016, 19:57)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui OvidiuTudor

    INDIFERENT ce opinie ai, abordarea ta grobiana te Defineste !
   • +1 (1 vot)    
    ce e de verificat ? ce e gresit ? (Luni, 28 noiembrie 2016, 11:57)

    Radu_B [utilizator] i-a raspuns lui OvidiuTudor

    m-am uitat, e acuzat de traseism, a fost in PNT, PNL, acum a trecut la ALDE ... ce e gresit ? Nu e poza cu mustata recenta sau ce ?
  • 0 (2 voturi)    
   ...si tu acum...cine-l finanteaza? (Duminică, 27 noiembrie 2016, 18:19)

   navi [utilizator] i-a raspuns lui OvidiuTudor

   pai nu stii... nu e Soros?
   • +6 (6 voturi)    
    Nu, nu stiu. (Duminică, 27 noiembrie 2016, 21:01)

    OvidiuTudor [anonim] i-a raspuns lui navi

    Nu, nu stiu. N-am nicio problema sa-l finanteze si Putin si Academia Romana si Basescu si Puiu Calinescu.

    In Romania avem in sfarsit o legislatie care poate penaliza atat persoanele particulare cat si entitatile daca incalca legea. De ce le este frica/rusine sa spuna sursa finantarii si modalitatea de organizare?
 • -15 (25 voturi)    
  Un site foarte frumos. Are si poze! (Duminică, 27 noiembrie 2016, 15:02)

  newlook [utilizator]

  Un site foarte frumos. Are si poze!

  Ca orice site "romanesc" ce se respecta, uita sa dea si sursa de finantare. Ma intreb de ce ?
  • +5 (15 voturi)    
   clepsidra penalilor merge... (Duminică, 27 noiembrie 2016, 15:23)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   mireasa niuluk, sa iti iei bun ramas de la penalii tai !
  • +12 (18 voturi)    
   Dar de ce (Duminică, 27 noiembrie 2016, 15:32)

   KostasP [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   Te intereseaza cine-l finanteaza si nu te intereseaza daca ceea ce spune este adevarat sau nu?
   • -9 (17 voturi)    
    Pentru ca spun minciuni. Manipuleaza. (Duminică, 27 noiembrie 2016, 15:58)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui KostasP

    Pentru ca spun minciuni. Manipuleaza. Vezi Turcescu (Colonel Turcescu) la Constanta...creditat de site cu note maxime. Site pentru retardati !
    • +2 (6 voturi)    
     Ai citit criteriile? Se incadreaza Turcescu aici? (Duminică, 27 noiembrie 2016, 17:30)

     fanegr1ja [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     Nota:
     *Initiativa Romania a estimat pentru fiecare candidat riscuri de integritate, traseism politic si atitudine fata de statul de drept:

     Risc Integritate: La aceasta categorie sunt marcati 1) cu Risc ridicat: candidatii urmariti penal, trimisi in judecata, condamnati penal nedefinitiv sau definitiv, incompatibili, in conflict de interese sau implicati in situatii foarte grave cu potential penal; 2) cu Risc mediu: candidatii implicati in alte situatii grave care pun sub semnul intrebarii integritatea lor; 3) cu Risc minim: candidatii fara probleme definite anterior.

     Risc Stat de drept: La aceasta categorie sunt marcati 1) cu Risc ridicat: candidatii cu initiative legislative de limitare a atributiilor DNA, ANI, ICCJ sau de schimbare a legislatiei penale in sensul dezincriminarii unor fapte penale pentru foloase personale sau partinice, cu voturi impotriva ridicarii imunitatii colegilor parlamentari sau cu declaratii repetate pentru subminarea credibilitatii institutiilor judiciare independente; 2) cu Risc minim: candidatii fara probleme definite anterior. Nota: nu exista nivel de risc mediu la aceasta categorie.

     Risc Traseism: La aceasta categorie sunt marcati 1) cu Risc ridicat: candidatii care au schimbat trei sau mai multe partide; 2) cu Risc mediu: candidatii care au schimbat doua partide; 3) cu Risc minim: candidatii care nu au mai fost membri ai altui partid.
   • +3 (9 voturi)    
    Uite de ce ma intereseaza: (Duminică, 27 noiembrie 2016, 17:19)

    OvidiuTudor [anonim] i-a raspuns lui KostasP

    Vadim de exemplu avea urmatorul tip de discurs: baga la inaintare doua adevaruri evidente, inca unul discutabil si o minciuna gogonata. Incepea cu adevarurile creand premisa ca si tot ceea ce urmeaza e la fel de adevarat. Asta a fost modalitatea lui de manipulare.

    Asta fac si alti maniPULAtori din zilelenoastre.
  • +5 (13 voturi)    
   Comment sters de user (Duminică, 27 noiembrie 2016, 15:53)

   valli [anonim] i-a raspuns lui newlook

  • -5 (11 voturi)    
   Sursa (Duminică, 27 noiembrie 2016, 16:03)

   Kevi [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   Soros. Cine altcineva?
  • -1 (3 voturi)    
   te intereseaza cine ii finanteaza pe ei? (Duminică, 27 noiembrie 2016, 20:29)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   sau cum iti va disparea tie sursa de finantare?
 • +9 (9 voturi)    
  o initiativa buna. dar mai trebuie muncit. (Duminică, 27 noiembrie 2016, 15:24)

  ouyang [utilizator]

  dar de ce nu se face nimic cum trebuie?

  1. la programe nu e completat nimic. de ce? fiecare partid si-a pus pe undeva pe site programul. e greu cu copypaste? puneti macar link. altfel pare ca alegeti partidele prezentate dupa cum va convine. ori sunt toti egali ori ati facut site-ul degeaba.

  2. icoanele din meniu reprezinta aiurea subiectul gen card de credit la metodologie, istoric cu “i” de info, cv-uri cu ceas dat inapoi potrivit pentru istoric. o varza.

  3. partea cu riscul e o mizerie. tot felul de jegosi par rezonabili. iar celor noi nu ai cum sa le estimezi riscul, nu au avut inca oportunitatea sa aiba initiative legislative.
 • -9 (15 voturi)    
  si? (Duminică, 27 noiembrie 2016, 15:50)

  U_swamp [utilizator]

  La ce foloseste toata polologhia asta hipsterista? Astia habar n-au de psihologie sociala. E greu cu feisbucul si netul, nu-ti da tot....
 • +8 (16 voturi)    
  functionalitati site (Duminică, 27 noiembrie 2016, 16:10)

  ElenaGhioc [anonim]

  Buna! Multumim pentru observatii. Tinem cont de ele. Stim ca mai este de lucru la site, suntem o echipa de oameni care a facut acest proiect, voluntar, in timpul de dupa serviciu sau dupa orele de curs.
  Pagina cu programe de guvernare functioneaza http://alegeriparlamentare2016.ro/partide/partide_list_gov

  Ne-ar fi de folos daca ai trimite sugestiile tale in formularul de contact de pe site http://alegeriparlamentare2016.ro/blog/contact/
  Citim si raspundem.
  • +5 (9 voturi)    
   brava (Duminică, 27 noiembrie 2016, 17:06)

   mita sucila [utilizator] i-a raspuns lui ElenaGhioc

   ...jos palaria.
   Pentru unul care v a urmarit de la inceput, nu e mare mirarea ca ati reusit sa porniti ceva de asemenea dimensiuni.
   Sunt convins ca il veti imbunatati :)
   Succes si mai departe.
   Si, da : multumesc :)
  • +1 (7 voturi)    
   Multumim! (Duminică, 27 noiembrie 2016, 17:31)

   fanegr1ja [utilizator] i-a raspuns lui ElenaGhioc

   Ajuta! Succes in continuare!
  • +1 (1 vot)    
   Esti? (Miercuri, 30 noiembrie 2016, 16:27)

   U_swamp [utilizator] i-a raspuns lui ElenaGhioc

   ...in echipa de postaci a lui Cioloche?
 • -9 (17 voturi)    
  Intrebare (Duminică, 27 noiembrie 2016, 16:12)

  taticutu [utilizator]

  In concluzie : mai votam sau nu, iar daca DA, cu cine ? Va rog sa nu-mi spuneti cu USR - ul ...
  Acum intreb si eu rautacios : in sigla lor ei " salveaza Romania "; de cine ? Parca ar trebui sa ne clarifice aceasta intentie, care poate fi salutara si onorabila pentru noi, alegatorii potentiali si ai lor.
  • +5 (11 voturi)    
   mai taica (Duminică, 27 noiembrie 2016, 16:36)

   ras-putin [utilizator] i-a raspuns lui taticutu

   toata lumea de pe forumul asta stie ca votezi cu psd-ul, nu-ti mai pune intrebari retorice ca incepe sa te doara neuronul.
  • +2 (12 voturi)    
   :))) (Duminică, 27 noiembrie 2016, 17:40)

   fanegr1ja [utilizator] i-a raspuns lui taticutu

   Asta este propria ta interpretare ca 'ei' salveaza Romania.

   Ca sa intelegi de unde vine USR ar trebui sa stii povestea Uniunii Salvati Bucurestiul, care in peste 1- ani de activitate ca ONG a salvat multe bijuterii arhitectonice de la demolarii manarite de rechinii imobiliari.

   Deci esti departe de subiect.

   Si apropo, spre deosebire de PSD care tot salveaza romanii la fiecare 4 ani de cate o mare nenorocire, macar cei de la USR au avantajul prezumtiei de integritate. Niciunul dintre ei nu s-a aflat la putere in ultimii 26 de ani.
 • +1 (1 vot)    
  cei care au protejat plagiatorii?? (Luni, 28 noiembrie 2016, 11:23)

  wdw [utilizator]

  Cei care au votat in parlament pentru protejarea plagiatorilor si reducerea atroibutiilor CNATCDU sunt considerati integri. Asta e o mare scapare.

  de ex sunt niste PNL care nu au respectat nici macar instructiunile oficiale ale PNL si tot candiedeaza pe locuri eligibile.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21344189-reponsabilii-pentru-legea-plagiatelor-cine-sunt-cei-12-senatori-pnl-care-votat-alaturi-psd-alde-desi-liberalii-decis-sedinta-vota-impotriva-legii.htm
 • +1 (1 vot)    
  cine nu-si cunoaste istoria risca sa o repete .... (Luni, 28 noiembrie 2016, 12:07)

  Radu_B [utilizator]

  E foarte bine sa pastram si folosim memoria activitatii politice (si penale) a celor care ne cer din nou votul: cum au votat in Parlament, ce initiative au avut, ce declaratii au facut, prin ce partide au trecut, ce cazier judiciar au strans ...

  Altfel, riscam sa facem aceleasi greseli. Sper ca Romania incet - incet sa se trezeasca.

  Initiativa este absolut laudabila. Chiar daca se mai poate imbunatati, este ceea ce toti votantii ar trebui sa foloseasca (asta sau similar), fara partipris.

  Ordinea integritatii "statistice" nu aduce nici o surpriza, doar o confirmare (ALDE si USR la extreme). Va fi interesant de comparat cu rezultatul votului din Decembrie, sa vedem cat conteaza pentru romani Integritatea... ;-)


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by