Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni ca liberalii doresc ca legea salarizarii unitare a bugetarilor sa se aplice de la 1 ianuarie 2017, apreciind ca ar fi bine ca Parlamentul sa se reuneasca in sesiune extraordinara pentru acest proiect, scrie Agerpres.

Alina GorghiuFoto: Agerpres

'Optiunea noastra ferma este ca aceasta lege sa se poata aplica de la 1 ianuarie 2017. Ca sa se realizeze acest calendar strans, dar nu din vina noastra, cred ca ar fi sanatos ca pret de doua-trei zile sa uitam de campania electorala. Eu, una, ma angajez sa vin in sesiune extraordinara si sa sustin o lege benefica pentru toata lumea', a spus Gorghiu, invitata la B1 Tv.

Ea a sustinut ca o sesiune extraordinara 'nu ar fi rau sa se intample'.

'Daca PSD reuseste sa depaseasca orgoliul ca nu are paternitatea proiectului de lege, desi a tot promis-o, eu am toata disponibilitatea de a dezbate legea in Parlament si sa o facem sa devina realitate de la 1 ianuarie 2017', a aratat presedintele PNL.

Alina Gorghiu a vorbit si despre criticile aduse de deputatul PSD Rovana Plumb proiectului legii salarizarii unitare anuntat de Guvern.

'Stiti cum este cu strugurii acri. Doamna Rovana Plumb, trei ani de zile, nu vreau sa spun cuvinte tari, dar pur si simplu si-a atins limitele, nu a reusit sa produca aceasta lege in niste parametri care sa arate ca legea poate fi aplicata, ca are resurse de aplicare si ca o intelegere cu sindicatele, patronatele poate deveni realitate', a afirmat ea.

Gorghiu a sustinut si ca impactul proiectului PSD privind salarizarea depasea 45 de miliarde de lei.

'Eu nu o sa fac pe populistul si sa spun ca un impact de 45 de miliarde ar fi tolerabil sau suportabil pentru bugetul Romaniei. Atat este impactul pe legea pe care ar fi propus-o PSD. Guvernul vine cu un impact de vreo 17 miliarde, daca nu ma insel', a mai aratat liderul PNL.

Alina Gorghiu a precizat ca, prin aceasta lege, in 2020-2021, salariul bugetarilor va fi in jur de 4.000 de lei.

'Sunt cifre care arata ca la o crestere economica gandita prudent de PNL, nu cifre apocaliptice, de 4% medie acest lucru poate fi acoperit', a declarat ea.