Dragos Ioan Coste, candidatul Uniunii Salvati Romania in Ilfov, a demisionat din partid din cauza unei postari pe Facebook din 2013 cand a scris ca romanii sunt "primitivi, trogloditi si fiinte inapoiate" si ca e nevoie de reintroducerea pedepsei cu moartea pentru evaziune fiscala in forma agravanta, potrivit News.ro.

"Dragos Ioan Coste, membru al filialei USR Ilfov, si-a dat demisia din partid din cauza unor afirmatii pe care le-a facut inainte de a deveni membru. In situatia in care va deveni parlamentar USR, isi va depune mandatul. Repetam mesajul transmis deja de noi: oamenii din acest partid isi asuma greselile, spre deosebire de restul clasei politice actuale" a anuntat USR pe pagina de Facebook.

Demisia vine dupa ce presa a semnalat un mesaj scris de Coste in 2013.

"Suntem in urma cu 300 de ani fata de restul planetei. Suntem niste primitivi, niste trogloditi. Romanul e o fiinta inapoiata, care se ghideaza inca dupa regulile si mentalitatea de acum sute de ani, numindu-le 'traditii si obiceiuri'. E un mamifer biped pentru care conteaza doar nevoile primare. Un animal habotnic si hulpav", spunea Coste in mesaj, potrivit News.ro

"Pana si putinii care au o sclipire de educatie si nu sunt total agramati (asa cum sunt 80 la suta dintre absolventii de studii 'superioare' - care in mod normal nu ar fi trebuit sa ajunga nici macar la liceu) se 'trag' tot din familii in care barbarismele de genul mersului la popa si pupatul moastelor, nuntile, botezurile si inmormantarile tipice de neam prost, lipsite de orice fel de bun-gust si decenta, ascultatul manelelor si popularei, infulecatul de mici si bere, preacurvitul si violenta fizica, macismul si prostia bruta - sunt inca regasite. Unii promoveaza aceste tare ereditare romanesti sub numele de 'conservatorism', asigurandu-ne de credibilitatea unui asa zis model civic iudeo-crestin european. Ce cretinisme! Ce dobitoci ne conduc! Avem nevoie de schimbarea din temelii a sistemului legislativ, indeosebi pe partea de justitie, educatie si economie. Avem nevoie reala de reintroducerea pedepsei cu moartea pentru evaziune fiscala in forma agravata".

Costul personal de Facebook al candidatului USR a fost sters. Dragos Ioan Coste candideaza pe locul doi, la Senat, in Ilfov, din partea Uniunii Salvati Romania.