Ministerul Afacerilor Externe a realizat o harta interactiva pentru a facilita alegatorilor romani din afara tarii accesul la adresele celor 417 sectii de votare organizate in strainatate pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Sectiile de votare din strainatateFoto: MAE

Potrivit unui comunicat de presa al MAE, harta este dezvoltata pe platforma Google Maps si accesibila prin intermediul site-ului MAE.

La alegerile pentru Senat si Camera Deputatilor din 11 decembrie 2016 alegatorii romani din strainatate vor avea la dispozitie 417 sectii de votare, cu 111 mai multe decat la alegerile parlamentare din 2012 si cu 123 mai multe decat la alegerile prezidentiale din 2014.

Lista integrala a celor 417 sectii de votare din strainatate, infiintate prin Hotararea Nr. 43/2016 a Autoritatii Electorale Permanente, poate fi consultata pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, se arata in comunicat.

Potrivit prevederilor Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale, cu modificarile si completarile ulterioare, activitatile de pregatire si organizare a procesului de votare in strainatate sunt asigurate de catre Biroul electoral de circumscriptie 43 pentru cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in afara tarii, cu sprijinul logistic al Ministerului Afacerilor Externe.