PNL va majora salariile bugetarilor cu 30-40% pana 2020, prin masuri sustenabile, a declarat, vineri, la lansarea candidatilor pentru alegerile parlamentare, presedintele partidului, Alina Gorghiu, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Nu suntem de acord sa incalcam legea si sa facem aceste mariri cu sase luni inainte de finalizarea mandatului Guvernului , pentru ca ar fi un cinism sa sti ca o lege care nu poate fi promovata, pentru ca incalca alta lege, s-o prezentam ca fiind una reala. Eu nu pot sa mint si sa manipulez oamenii din Romania care sunt cu salarii mici si care au nevoie de acesti bani. Ce pot sa fac ca partid responsabil este sa spun ca, pentru toti cei din sistem bugetar, maresc aceste salarii conform bugetului si PIB-ului pe care-l am in Romania, in urmatorii patru ani, intr-un procent sustenabil de 30-40%, astfel incat in 2020 sa am un salariu mediu de 4.238 de lei. Eu nu vin cu povesti ca Dragnea, care se culca seara cu un salariu minim si se trezeste a doua zi cu alt salariu'', a aratat Gorghiu, precizand ca aceste majorari presupun un impact bugetar de 24 miliarde lei si o crestere economica de 4-5% pe an.

Alina Gorghiu a spus ca PNL are inclusa in programul de guvernare si dublarea salariilor medicilor, de la 1 iunie 2017, dar si implementarea programului Casa medicului, care presupune construirea a noua sute de locuinte pentru acestia.

Totodata, liderul liberal a reamintit ca introducerea cotei unice de 16% se datoreaza liberalilor, iar in programul pe care-l vor pune in aplicare cu viitorul Guvern Ciolos au in vedere generalizarea cotei unice pana in 2020.

''Avem proiecte fabulos de bune pentru tot ceea ce inseamna mediu privat (...) PNL vrea cota unica generalizata, 16 % pe contributii sociale, 16% angajat, 165 angajator, 16% TVA, pana in 2020. Cota unica generalizata inseamna taxe reduse, scaderea evaziunii fiscale, mai multi bani la bugetul statului si, automat, mai multi bani infuzati in economie'', a aratat Gorghiu.

Liderul PNL a promis si pensionarilor, ''care nu sunt monopolul politicilor de stanga'', ca vor fi scutiti de impozit si a atras atentia membrilor si simpatizantilor liberali ca Dragnea ''trebuie oprit din manipulare, pentru ca inseala asteptarile populatiei''.