Campania electorala pentru alegerile parlamentare a inceput vineri si se va incheia in data de 10 decembrie, la ora 7,00.

In cursa electorala pentru scrutinul din 11 decembrie s-au inscris in total, potrivit Biroului Electoral Central, 4.251 de candidati pentru Camera Deputatilor si 2.226 pentru Senat, potrivit Agerpres.

In prezent, numarul alegatorilor inscrisi in Registrul electoral, inclusiv cetatenii care vor implini 18 ani pana la data de 11 decembrie, este de 18.906.721, conform datelor furnizate in 8 noiembrie de Autoritatea Electorala Permanenta.

Listele electorale permanente se vor intocmi cel tarziu cu trei zile inaintea alegerilor, pe 8 decembrie.

Numarul total de alegatori romani cu domiciliul sau resedinta in tara, valabil la data de 8 noiembrie, este de 18.297.431 si sunt 8.889 de cereri de vot prin corespondenta ale cetatenilor romani din strainatate.

In diaspora a inceput deja votul, deoarece cetatenii romani cu resedinta sau domiciliul in strainatate si care s-au inscris in Registrul electoral au primit buletinele de vot prin Posta Romana. Plicurile cu voturile prin corespondenta se centralizeaza la Biroul Electoral de Circumscriptie 43 pentru cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in afara tarii.

Pentru organizarea alegerilor s-a aprobat suma totala de 227,7 milioane de lei, iar fondurile necesare sunt prevazute in bugetele MAI, MAE, AEP, STS, INS, pe categorii de cheltuieli.