Candidatii liberali se vor afla pe prima pozitie pe buletinul de vot pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, conform ordinii stabilite, luni, prin tragere la sorti de catre Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti (BEM), informeaza Agerpres.

Buletine de votFoto: Agerpres

Formatiunile parlamentare ocupa primele pozitii pe buletinul de vot, incepand cu Partidul National Liberal (PNL), apoi Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE), Uniunea Democrata Maghiara din Romania (UDMR) pe pozitia a treia si Partidul Social Democrat (PSD) pe pozitia a patra, conform procesului verbal incheiat cu ocazia tragerii la sorti a ordinii in care se tiparesc numele candidatilor pe buletinul de vot pentru Circumscriptia electorala nr. 42 a Municipiului Bucuresti.

Potrivit documentului publicat pe site-ul Prefecturii Bucuresti, s-a procedat la tragerea la sorti a ordinii pentru inscrierea pe buletinele de vot a listelor depuse de catre partidele politice parlamentare, aliantele politice sau electorale ce cuprind cel putin un partid politic parlamentar si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale cu grup parlamentar propriu in ambele Camere ale Parlamentului.

Urmatoarele pe buletinul de vot sunt partidele politice neparlamentare si aliantele politice ori electorale dintre acestea, in ordinea stabilita prin tragere la sorti: Partidul Ecologist Roman (PER), Partidul Romania Mare (PRM), Partidul Socialist Roman (PSR), Uniunea Salvati Romania (USR), Alianta Noastra Romania (ANR), Partidul Miscarea Populara (PMP), Partidul Romania Unita (PRU).

Pe buletinul de vot urmeaza in ordinea in care au fost trase la sorti organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale: Uniunea Croatilor din Romania, Forumul Democrat al Germanilor din Romania, Uniunea Polonezilor din Romania, Uniunea Democrata Turca din Romania, Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania, Uniunea Democrata a Slovacilor si Cehilor din Romania, Uniunea Elena din Romania, Asociatia Macedonenilor din Romania, Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania, Uniunea Sarbilor din Romania, Uniunea Culturala a Rutenilor din Romania, Asociatia Liga Albanezilor din Romania, Asociatia Italienilor din Romania - RO.AS.IT, Uniunea Armenilor din Romania, Asociatia Partida Romilor "PRO-EUROPA", Uniunea Bulgara din Banat - Romania.

Urmatorii sunt candidatii independenti care, conform legislatiei in vigoare, se inscriu pe buletinul de vot in ordinea inregistrarii candidaturilor, si anume: George-Alexandru Manciu, Ion-Gabriel Linta, Elena Udrea, Teodor Paleologu, Visinel-Costel Balan, Remus Cernea.

In total, pe buletinul de vot se vor afla 33 de pozitii la care figureaza listele de candidati si candidatii independenti.