Un Dacian Ciolos ramas la Palatul Victoria fara sa se implice in politica ar fi reusit sa fie o locomotiva mai convingatoare decat coborat in sanul PNL-ului, sustine Traian Basescu. Basescu a declarat ca prin participarea la mitingul PNL premierul si-a abandonat statutul de tehnocrat, informeaza Mediafax.

Traian BasescuFoto: Agerpres

''Nu a rezistat, probabil, presiunilor PNL-ului si, probabil, si ale domnului presedinte Iohannis. Este evident ca au fost intr-o intelegere in care ideea a fost ca Ciolos emite o platforma, dupa care va adera la ea PNL, va adera si partidul lui Nicusor Dan si, uite asa, facem o majoritate. Dupa parerea mea au gresit tactic, chiar daca strategia a fost buna in faza initiala, pentru ca un Ciolos ramas la Palatul Victoria ferm pe pozitie "nu ma amestec in politica" ar fi reusit sa fie o locomotiva mai convingatoare decat coborat in sanul PNL, cum a facut astazi", a spus liderul PMP.

"Neutralitatea s-a spulberat si cred ca aici a fost o lipsa de inspiratie sau, poate, de tarie de a rezista. Este clar ca PNL-ul era extrem de interesat sa-l atraga in fruntea PNL-ului, intr-un fel sau altul, pentru ca, pur si simplu PNL nu are lideri. Doamna Gorghiu nu e un lider de anvergura, Busoi nu e un lider de anvergura, restul nici nu-i mai tin minte. Deci, aveau nevoie de un Ciolos, numai ca Ciolos astazi a pierdut. Nu mai poate spune <> ", a conchis fotul sef de stat.