USL Arad a depus la Biroul Electoral Central (BEC) o contestatie referitoare la modul in care a fost facuta redistribuirea mandatelor pentru Senat in judet, reprezentantii formatiunii afirmand ca mandatul lui Traian Igas (ARD) ar fi trebuit sa-i revina lui Dorel Popa (USL), transmite Mediafax.

Presedintele PSD Arad, Dorel Caprar, co-presedinte al USL in judet, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, ca a fost depusa o contestatie la BEC privind atribuirea mandatelor pentru Senat la redistribuiri, intrucat ARD, cu 30 la suta din voturi in judet, a obtinut doua mandate, iar USL, cu 47 la suta, doar un mandat, cel castigat direct, cu peste 50 la suta din voturi.

Conform lui Caprar, simularea facuta in partid a aratat ca mandatul obtinut de fostul ministru Traian Igas (ARD) ar fi trebuit atribuit, de fapt, lui Dorel Popa (USL).

Potrivit sursei citate, dupa ce Ioan Cristina (USL) a obtinut mandatul de senator direct, la redistribuire prima formatiune care urma sa primeasca mandat era ARD, in timp ce urmatorul mandat ar fi revenit USL.

Dorel Popa, candidatul caruia, potrivit USL, i-ar fi revenit al treilea mandat de senator, a declarat corespondentului Mediafax ca BEC "trebuie sa clarifice de ce ARD a obtinut la redistribuiri doua mandate de senator".

"Daca prima redistribuire a revenit ARD, respectiv lui Mihai Razvan Ungureanu, care avea mai multe voturi, a doua trebuia USL, respectiv subsemnatului, insa mandatul a fost atribuit tot ARD, lui Traian Igas. Este nefiresc sa aiba ARD, cu 30 la suta voturi in judet, doi senatori, iar USL doar unul, desi a obtinut 47 la suta. Unde sunt cele peste 40.000 de voturi obtinute de subsemnatul impreuna cu Ovidiu Marian?", a declarat Popa.

Conform USL Arad, BEC ar urma sa analizeze miercuri contestatia.

Potrivit Biroului Electoral Judetean Arad, in urma scrutinului de duminica fostul premier Mihai Razvan Ungureanu si fostul ministru de Interne Traian Igas au intrat in Senat, iar fostul ministru al Muncii Claudia Boghicevici a obtinut un nou mandat de deputat, in timp ce presedintele Noua Republica, Mihail Neamtu, a ratat intrarea in Parlament.

La Arad, patru mandate au fost castigate direct, cu peste 50 la suta din voturi, de catre Ioan Cristina la Senat si Dorel Caprar, Mihaita Calimente si Flavius Maduta la Camera Deputatilor, cu totii fiind de la USL.

In urma redistribuirilor, patru candidati ai ARD au reusit sa obtina mandate - fostul premier Mihai Razvan Ungureanu - Senat, fostul ministru de Interne Traian Igas - Senat, fostul ministru al Muncii Claudia Boghicevici - Camera Deputatilor si vicepresedintele Consiliului Judetean Arad Eusebiu Pistru.

De asemenea, tot in etapa a doua a repartizarii mandatelor, adica la redistribuiri, doi candidati ai PP-DD - Stefan Dalca si Ioan Schiau - au obtinut mandate de deputati.

Potrivit BEJ Arad, judetul ar putea obtine un mandat suplimentar de deputat fata de cele sapte la care are dreptul in etapa a treia a repartizarilor, la care intra candidatii minoritatilor nationale.

In urma alegerilor din 9 decembrie, candidatii USL Arad s-au clasat primii in noua colegii din cele zece din judet, in patru dintre ele USL castigand in mod direct.

Potrivit rezultatelor finale date publicitatii de Biroul Electoral Judetean (BEJ) Arad, USL a obtinut, in medie, aproximativ 47 la suta din voturile aradenilor pentru Senat si Camera Deputatilor, in timp ce ARD s-a clasat pe pozitia a doua, cu aproximativ 30 de procente.