Uniunea Social Liberala a castigat alegerile in mare parte dintre judete, potrivit informatiilor partiale oferite de Birourile Electorale Judetene si numaratorii paralele, publicate de Agerpres. Niciun candidat ARD nu a reusit sa castige din prima un loc in parlament.

Dambovita - Deputatul Ion Stan, acuzat de trafic de influenta, a castigat cu 66,62% (numaratoare paralela)

Deputatul PSD Ion Stan, acuzat de trafic de influenta, a castigat alegerile, in Colegiul 3 din judetul Dambovita, cu un scor de 66,62%, conform numaratorii paralele a USL.

In Colegiul 3, USL a centralizat datele de la 56 din cele 57 de sectii de votare.

''Lucrurile sunt relativ simple. Pe 12 decembrie vom vedea ce spune Parlamentul si apoi vom vedea daca se ajunge in fata instantei de judecata. Dincolo de asta, trebuie sa stiti ca la momentul validarii pentru un nou mandat se discuta de o noua imunitate, de aici, eventual, reluarea intregii proceduri, daca va exista o asemenea intentie din partea DNA transmisa Ministerului Justitiei'', a declarat, luni, presedintele PSD Dambovita, Adrian Tutuianu.

Arges

Candidatii Uniunii Social Liberale au inchis toate cele 13 colegii din judetul Arges, patru pentru Senat si noua pentru Camera Deputatilor, conform unei estimari a USL realizata dupa numararea partiala a voturilor.

Potrivit estimarii, USL a obtinut la nivelul judetului in jur de 63% din voturi, pe urmatoarele locuri clasandu-se ARD cu 14% si PPDD cu 11%.

Scorurile obtinute de candidatii USL in colegii sunt cuprinse intre 59% si 70%.

Timis

Social-democratul Matei Suciu, candidat pe Colegiul 3 Senat in care a candidat si liderul PDL, Vasile Blaga, estimeaza potrivit primelor raportari neoficiale ca ar obtine 52% din sufragii.

'Nu am primit inca niciun proces verbal. Vremea este rea, traficul este mult ingreunat si pana spre dimineata nu ne asteptam sa ajunga la BEJ procesele verbale din teritoriu', a declarat duminica seara pentru AGERPRES Matei Suciu.

Niciunul dintre candidatii USL nu are inca niste rezultate partiale neoficiale certe, asteptand procesele verbale din teritoriu. BEJ Timis nu a putut fi contactat.

Braila

Uniunea Social Liberala a castigat toate cele sapte colegii din judetul Braila, cinci de deputati si doua de senatori, potrivit numaratorii paralele efectuate de USL in 80% din sectiile de votare, potrivit Agerpres.

La Senat, in Colegiul nr.1, Ion Rotaru, senator PSD in functie, a obtinut 64%, iar colegul sau de alianta, liberalul Catalin Boboc, tot 64%.

Procentele la Camera Deputatilor se prezinta astfel: pe Colegiul nr.1 - Petrea Dorin Silviu (UNPR) cu 60%, pe Colegiul nr.2 - Vasile Varga (PNL) cu 56%, pe Colegiul nr.3 - Marian Dragomir (PSD) cu 62%, pe Colegiul nr.4 - Mihai Tudose (deputat PSD in functie) cu 64%, iar pe Colegiul nr.5 - Cristian Rizea (deputat PSD in functie) cu 64%

In conditiile in care USL a obtinut toate cele sapte colegii, potrivit legii, celor sapte parlamentari li se vor adauga la redistribuire, proportional cu scorul obtinut de celelalte partide, un senator si doi deputati.

Avand in vedere ca PP-DD se afla la Braila pe locul al doilea dupa USL, iar ARD ocupa pozitia a treia, cel mai probabil mandatul de senator va merge catre Marius Necula de la PP-DD, iar cele doua de deputati, unul la PP-DD la Mariana Nistor, iar celalalt la ARD la fostul ministru al Transporturilor din Guvernul Ungureanu Alexandru Nazare.

Galati

Toate cele 13 colegii din judetul Galati, respectiv patru de Senat si noua de deputat, au fost adjudecate cu vot majoritar de USL, in urma numaratorii paralele facute de PSD.

Astfel, colegiul 1 Senat a fost castigat cu 65,36% de presedintele PSD Tecuci, Daniel Butunoiu, colegiul 2 de senatorul PSD Gheorghe Saghian, cu 73,20%, colegiul 3 de senatorul PNL Paul Ichim, cu 60,82%, colegiul 4 de consilierul judetean PC Eugen Durbaca, cu 63,19%.

La Camera Deputatilor, colegiul a fost adjudecat de deputatul PNL Victor Paul Dobre, cu 69,90%, colegiul 2 de senatorul UNPR Laurentiu Chirvasuta, cu 54,95%, colegiul 3 de liberalul George Scalat, cu 62,62%, colegiul 4 de deputatul PSD Viorel Stefan, cu 67,03%, colegiul 5 de ministrul Dan Nica, cu 74,50%, colegiul 6 de deputatul PSD Florin Paslaru, 55,32%, colegiul 7 de deputatul PSD Lucretia Rosca, cu 62,36%, colegiul 8 de deputatul PC Bogdan Ciuca, cu 67,72%, colegiul 9 de fostul secretar de stat PSD Aurel Nechita, cu 62,98%.

Bacau

Vicepresedintele PSD Bacau si presedintele Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea, a declarat pentru Agerpres dupa inchiderea procesului electoral, ca 'acreditarea de catre electoratul bacauan a tuturor mandatelor catre USL, dintre care 7 direct PSD, obliga foarte mult'.

'Avem o responsabilitate sporita, dar in acelasi timp si o sustinere crescuta pentru a indeplini programele sustinute in campania electorala', a precizat Dragos Benea.

Neamt

USL Neamt a castigat 7 dintre cele 8 colegii de deputati din judet si toate cele 3 colegii de senat, potrivit unei numaratori paralele efectuate de candidatii USL.

Astfel, Catalin Dragusanu (colegiul 1), Vlad Marcoci (colegiul 2), Liviu Harbuz (colegiul 3), Ioan Munteanu (colegiul 5), Dorinel Ursarescu (colegiul 6), Ionel Arsene (colegiul 7) si Marian Enache (colegiul 8) sunt cei sapte deputati ai USL.

In colegiul 4 deputati, potrivit acelorasi surse, Elena Udrea (ARD) va castiga mandatul de deputat la redistribuire dupa ce candidatul USL, Liviu Bratescu, a castigat colegiul dar cu sub putin peste 48 la suta. Elena Udrea a obtinut circa 45 la suta.

La senat, Eugen Tapu Nazare, Ioan Chelaru si Liviu Bumbu de la USL au castigat colegiile cu peste 50 la suta.

PP-DD Neamt a obtinut, potrivit numaratorii paralele, coeficient pentru un mandat de deputat. Acesta ii va reveni presedintelui filialei, Mihai Farcasanu, in colegiul 8, acesta fiind candidatul PP-DD cu numarul cel mai mare de voturi.

ARD Neamt ramane de asemenea cu un singur mandat de deputat.

Covasna

Conducerea UDMR Covasna, care a efectuat o numaratoare paralela a voturilor, sustine ca a castigat cinci din cele sase mandate de parlamentar din judet.

Presedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat pentru AGERPRES ca cele doua colegii senatoriale au fost adjudecate de fostul manager public al judetului Klarik Laszlo din Sfantu Gheorghe, respectiv de actualul deputat Olosz Gergely.

Cele trei mandate de deputati au fost castigate de fostul subsecretar de stat Marko Attila care a candidat in Colegiul Sfantu Gheorghe, actualul deputat Marton Arpad in colegiul Baraolt si omul de afaceri Fejer Laszlo in colegiul Targu Secuiesc.

Cel de-al patrulea mandat de deputat nu a fost adjudecat cu peste 50% de nici o formatiune politica, deci va intra la redistribuire si va reveni unuia dintre candidatii partidelor romanesti (USL, ARD sau PPDD).

In judetul Covasna participarea la vot a fost de 39,74%, putin sub media pe tara.

Mures

Uniunea Social Liberala a castigat alegerile in judetul Mures, atat la Camera Deputatilor, cat si la Senat, potrivit datelor finale furnizate de Biroul Electoral Judetean dupa centralizarea voturilor din cele 596 de sectii de votare.

La Senat, in cele 569 sectii, adica 100%, numarul alegatorilor care s-au prezentat la urne este de 201.836, din totalul de 484.889, USL obtinand 75.263 (38,65%), UDMR - 67.519 (34,67%), ARD - 23.358 (11,99%), PPDD - 18.300 (9,39%), PPMT - 7.153 (3,67%) si PRM - 3.121 (1,60%).

Din cele 201.836 de voturi, 194.714 sunt voturi valabil exprimate.

La Camera Deputatilor dupa centralizarea voturilor, in cele 569 sectii e votare au fost 193.290 de voturi valabil exprimate, din care USL a primit 74.398 de voturi (38,49%), UDMR - 66.447 (34,37%), ARD - 22.499 (11,64%), PPDD - 16.833 (8,70%), PPMT - 5.610 (2,90%) si PRM - 1.159 (0,69%).

Prahova

Reprezentantii USL Prahova au declarat, duminica seara, ca au inchis opt colegii de deputati si alte patru de senatori cu 50%+1 din voturi.

Presedintele PNL Prahova, Mircea Rosca, cel care a candidat in Colegiul 1 deputati Valea Prahovei, a declarat, pentru AGERPRES, ca a castigat alegerile in fata contracandidatului sau de la ARD, Cristian Burlacu, dupa numararea voturilor din jumatate dintre sectii procentul in favoarea sa fiind de aproximativ 67%.

De asemenea, el a precizat ca si ceilalti candidati nominalizati din partea PNL si-au inchis colegiile, respectiv Virgil Guran (Colegiul 2 deputati - 54%), Gratiela Gavrilescu (Colegiul 3 deputati - aproximativ 60%), Nicolae Alexandri (Colegiul 7 deputati - aproximativ 58%), Sorin Teju (Colegiul 5 deputati), Ion Luchian (Colegiul 3 Senat). Potrivit acestuia, singurul unde rezultatul urmeaza sa fie confirmat este Colegiul 11 deputati, unde liberalul Paul Dumbravanu a candidat impotriva fostului presedinte al Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Seful de campanie al USL Ploiesti, Iulian Badescu, a declarat ca Uniunea Social Liberala a mai inchis colegiile 4 deputati - Sebastian Ghita, Colegiul 8 deputati - Vlad Cosma, Colegiul 12 deputati - Andrei Sava, Colegiul 1 Senat - Georgica Severin, Colegiul 4 Senat - Radu Stefan Oprea si Colegiul 2 Senat - Daniel Savu.

Buzau

La Camera Deputatilor, USL Buzau a obtinut la alegerile parlamentare de duminica 68,21 la suta din voturile valabil exprimate, urmat de PP-DD, 13,35 la suta si ARD, cu 12,40 la suta, iar la Senat, USL, 68,91 la suta, PP-DD, 15,80 la suta, iar ARD, 12,47 la suta.

Potrivit datelor centralizate de BEJ Buzau, la Camera Deputatilor, din cei 169.063 de alegatori care s-au prezentat la urne, 113.655 au votat USL, 22.242 - PP-DD, iar ARD a obtinut 20.665 de voturi valabil exprimate. La Senat, USL a obtinut 114.716 voturi, PP-DD, 26.313, iar ARD, 20.773 de voturi. Prezenta la urne a fost de 42,91 la suta.

Toti cei zece candidati ai USL si-au adjudecat fotoliile de parlamentar. Acestia sunt, la Camera Deputatilor, Colegiul 1 George Scutaru, PNL, Colegiul 2, Adrian Mocanu, PSD, Colegiul 3, Titi Holban, PNL, Colegiul 4, Erland Cocei, PNL, Colegiul 5, Marian Ghiveciu, PSD, Colegiul 6 Eugen Nicolicea, UNPR, si Colegiul 7, Marcel Ciolacu, PSD.

La Senat, Colegiul 1 Eugen Orlando Teodorovici, PSD, consilier al premierului Victor Ponta, Colegiul 2, Doina Tudor, PNL, Colegiul 3, Victor Mocanu, PSD.

Botosani

USL a obtinut 69,45% din totalul voturilor valabil exprimate pentru candidatii la o functie de senator in cele trei colegii din judetul Botosani, potrivit rezultatelor partiale furnizate, luni dimineata, la ora 8.00, de Biroul Electoral de Circumscriptie, dupa numararea a 72,85% din voturi. Pe locul al doilea la nivelul judetului Botosani se situeaza Partidul Poporului- Dan Diaconescu (PP-DD) cu 15,44%, iar pe locul al treilea Alianta Romania Dreapta (ARD) cu 10,38%.

La Camera Deputatilor, USL a obtinut 68,79% din voturi, in timp ce PP-DD a fost votat de 15,30% dintre alegatori. Pe locul al treilea s-a clasat ARD cu 10,97%.

De altfel, USL a castigat toate cele noua colegii- trei de senator si sase de deputati- din judetul Botosani, cu peste 60% din voturi.

Tulcea

Candidatii USL la alegerile parlamentare sunt favoritii electoratului tulcean, reprezentantii ARD clasandu-se doar pe locul al III-lea, dupa cei ai PP-DD, conform rezultatelor partiale facute publice luni dimineata de Biroul Electoral Judetean (BEJ).

Pana la ora 8.00, BEJ a centralizat datele din 168 din cele 204 sectii de votare, numarul voturilor valabil exprimate pentru Senat fiind de 63.595, iar cel pentru Camera Deputatilor - de 63.577.

Pentru Senat, candidatii USL au obtinut 61,02% din numarul total al voturilor valabil exprimate, cei ai PP-DD - 20,95%, cei ai ARD - 16,21%, iar candidatii PRM si UDMR - 1,39%, respectiv 0,4%.

De asemenea, pentru Camera Deputatilor, candidatii USL au obtinut 58,27%, cei ai PP-DD - 19,41%, cei ai ARD - 15,36%, iar candidatii Comunitatii Rusilor Lipoveni din Romania - 2,5%, cu 1,61% mai mult decat cei ai PRM.

Bistrita-Nasaud

Rezultatele finale date publicitatii de Biroul Electoral Judetean (BEJ) Bistrita-Nasaud confirma faptul ca USL a castigat la nivelul acestui judet, cu majoritate de voturi, cinci dintre cele sase mandate de parlamentar - trei de deputat si doua de senator.

Potrivit rezultatelor BEJ, in colegiul 1 de deputat, din cele 28.582 voturi valabil exprimate, candidatul USL Adriana Doina Pana a obtinut 56,85%, in timp ce candidatul ARD Alin Seserman a obtinut 23,23%.

In colegiul 4 de deputat, din cele 19.908 voturi valabil exprimate, 55,89% i-au revenit candidatului USL Stelian Dolha, urmat de Monica Sasarman de la ARD, cu 19,33%.

In colegiul senatorial 1, care inglobeaza colegiile 1 si 4 de deputat, numarul voturilor valabil exprimate a fost de 48.587, dintre care 57,87% au mers catre candidatul USL Dorin Dobra, iar 22,14% catre cel al ARD, Eugen Curteanu.

In colegiul 2 de deputat, din 25.966 voturi valabil exprimate, 54,32% au fost obtinute de candidatul USL Daniel Suciu, urmat de candidatul ARD Vasile Marc cu 22,48%.

In colegiul 3 de deputat, din cele 22.995 voturi valabil exprimate, 46,23% i-au revenit candidatului USL Alexandru Pugna, urmat de liderul judetean al PDL, Ioan Oltean, cu 36,42%. In acest caz, este posibil ca in urma redistribuirilor Oltean sa castige mandatul de deputat - cel de-al saselea din cariera sa politica.

In colegiul 2 de Senat, format din colegiile 2 si 3 de deputat, numarul voturilor valabil exprimate a fost de 49.106, dintre care 55,12% pentru candidatul USL Ioan Denes si 28,17% pentru candidatul ARD Cristian Florian.

Dintre candidatii USL, cel mai mare numar de voturi pe un colegiu de deputat l-a obtinut Adriana Doina Pana pe colegiul 1 - 16.250 voturi, iar din cele doua colegii de senator cele mai multe voturi le-a adunat Dorin Dobra, pe colegiul 1 - 28.119 voturi.

In ceea ce ii priveste pe candidatii ARD, Ioan Oltean a obtinut cele mai multe voturi dintre candidatii pentru cele patru mandate de deputat, in colegiul 3 - 8.377 voturi, iar la Senat cele mai multe voturi le-a adunat Cristian Florian, pe colegiul 2 - 13.834 voturi.

In judetul Bistrita-Nasaud, numarul alegatorilor prezenti la urne a fost de 98.368 persoane din totalul de 262.931 inscrisi pe listele permanente. Dintre cei prezenti, 2.009 persoane au votat pe listele suplimentare, iar 761 cu urna mobila.

Constanta

USL a castigat zece mandate de deputati si patru de senatori, potrivit unei numaratori paralele.

In urma numaratorii paralele a voturilor, biroul de presa al USL Constanta a anuntat ca a castigat toate mandatele de parlamentari din cele 14 colegii ale judetului, zece pentru Camera Deputatilor si patru pentru Senat candidatii aliantei social-liberale reusind sa obtina o victorie clara in toate localitatile judetului, cu exceptia comunelor Poarta Alba si Castelu.

Presedintele organizatiei judetene Constanta a PSD Constanta, Radu Mazare, a precizat ca din acest moment USL are o responsabilitate uriasa in fata electoratului constantean.

Cluj

Patru candidati clujeni, toti de la USL, la alegerile parlamentare au obtinut direct mandatele, cu peste 50% din voturile valabil exprimate.

Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor prezentate de BEJ Cluj, au obtinut direct mandatele de deputati Radu Zlati, Elena Uioreanu si Cornel Itu, iar la Senat - Marius Nicoara.

Restul celor zece parlamentari vor fi cunoscuti la redistribuire.

Conform BEJ Cluj, pentru Camera Deputatilor, USL a obtinut in Cluj 46,20%, ARD - 23,13%, UDMR - 12,99%, iar PPDD - 10,39%. PRM a obtinut 2,46%, PPMT - 1,68%, iar candidatul independent Liviu Alexa - 1,17%.

Pentru Senat, USL a obtinut 47,52%, ARD - 24,26%, UDMR - 13,20%, PPDD - 10,30%, PRM - 2,76%, PPMT - 1,92%.

Calarasi

Uniunea Social Liberala a castigat la Calarasi toate cele sapte colegii din judet, cinci de deputat si doua de senator, in trei dintre ele obtinandu-se un procent de peste 70%, potrivit declaratiilor copresedintelui USL, Raducu Filipescu.

In Colegiul 1 Calarasi - Camera Deputatilor, avocatul Daniel Florea (USL), care l-a avut ca principal contracandidat pe fostul prefect Musat Emil (ARD), a obtinut 57%.

In Colegiul 2 Borcea-Dragalina-Valcelele, deputatul Valeriu Steriu (USL) a reusit sa obtina un nou mandat cu 51,6% din voturi, in competitia cu primarul comunei Valcelele, Iliuta Vasile (ARD).

In Colegiul 3 Lehliu Gara, deputatul Dan-Stefan Motreanu (USL) a obtinut 73,2%, rezultat care i-a asigurat net victoria si, implicit, un nou mandat.

In Colegiul 4 Budesti-Fundulea, Aurel Niculae (USL) a obtinut 63% din voturi, desi l-a avut contracandidat pe fostul ministru al Agriculturii, deputatul Stelian Fuia (ARD).

In Colegiul uninominal nr. 5 Oltenita, Raluca Surdu (USL) a obtinut cel mai bun rezultat, avand 78%, principalul sau contracandidat, inginerul Viorel Pironea (ARD), cunoscut in zona Oltenita, neavand prea multe sanse.

In Colegiul 1 Senat Calarasi-Lehliu, omul de afaceri Liviu Tomoiaga (USL) a obtinut un mandat de senator cu aproximativ 60% din voturi, principalul sau contracandidat fiind inspectorul de stat in constructii Musat Georgel (ARD).

Un rezultat foarte bun a fost obtinut si pe Colegiul 2 Budesti- Fundulea-Oltenita, unde Iulian Dumitrescu (USL) a castigat cu 77% un mandat de senator, in competitia cu fostul director al Directiei Agricole, Obada Daniel (ARD).

Alba

Uniunea Social Liberala (USL) a castigat in Alba, dupa centralizarea datelor din 92,93% sectii de votare, atat la Camera Deputatilor, cat si la Senat, obtinand majoritatea mandatelor de parlamentar, potrivit Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 1 Alba.

Astfel, USL a obtinut la Senat, dupa centralizarea voturilor din 408 sectii din cele 439, 50,73%, urmata de Alianta Romania Dreapta, cu 28,68%, si de Partidul Poporului - Dan Diaconescu, 15,28%. Din cei aproape 306.000 de alegatori prevazuti in listele electorale, s-au prezentat la urne peste 126.000.

In Colegiul nr. 1, unde au fost centralizate 89,56% din sectii, cel mai mare, cu peste 181.000 de alegatori, candidatul USL, deputatul liberalul Teodor Atanasiu, a castigat cu 54,69%. Acesta a fost urmat de fostul prefect Stefan Bardan (ARD), cu 25,77%.

In Colegiul nr.2, cu aproximativ 125.000 de alegatori, din care s-au prezentat la urne peste 47.000, si unde au fost centralizate datele din 98,75% din sectii, candidatul USL, senatorul Nicolae Dobra, a obtinut 44,32%, dar cel mai probabil mandatul de parlamentar va fi castigat, la redistribuire, de catre senatorul democrat-liberal Alexandru Peres, votat de 33.37%.

La Camera Deputatilor, USL a castigat in Colegiul nr.1, unde mai sunt de centralizat doar doua sectii din cele 65, prin deputatul Calin Potor, cu 51,71%, care a obtinut astfel un nou mandat. Candidatul ARD, democrat-liberalul Dorin Nistor, a obtinut 29,69%, iar cel al PP-DD, Dorin Serdean, 19,98%.

In Colegiul nr. 2, unde mai e de centralizat o singura sectie, cel mai probabil mandatul de parlamentar a fost castigat de deputatul PDL Clement Negrut, clasat pe locul al doilea, cu 28,6%. Prima pozitie a fost ocupata de social-democratul Ovidiu Jidveian, cu 49,65%.

Liberalul Dan Coriolan Simedru a obtinut in Colegiul nr. 3, unde mai este de raportat o singura sectie, 52,79%, candidatul ARD, Ionut Fulea, fiind votat de 26,72%.

In Colegiul nr.4, unde mai este de asemenea de centralizat o singura sectie, prima pozitie a fost ocupata de Radu Coclici (USL), cu 40,89%, urmat de democrat-liberalul Sorin Bumb, cu 27,33%, si de Cornel George Comsa (PP-DD), cu 17,53%.

In colegiul nr. 5, unde au fost centralizate 78,33% din sectii, candidatul USL, Ioan Dirzu, a obtinut 55,50%, urmat de deputatul PDL Corneliu Olar, cu 24,13%.

Ilfov

Uniunea Social Liberala a obtinut in Ilfov, potrivit datelor finale centralizate, peste 70% din totalul voturilor valabil exprimate pentru Camera Deputatilor.

In colegiul 1 de deputati candidatul Uniunii, Radu Stroe, a obtinut 21.982 voturi din cele 29.465 valabil exprimate, candidatul PP-DD, Dumitru Catana - 3.057 de voturi iar cel al ARD, Ion Bogaciu - 3.024 voturi. Numarul minim necesar de voturi pentru obtinerea unui mandat de deputat este de 14.733.

In colegiul 2 candidatul USL, Ninel Peia, a obtinut 20.239 de voturi din cele 29.662 valabil exprimate, candidatul PP-DD, Catalin Dumitru - 4.377 de voturi iar candidatul ARD, Mircea Marin - 3.825 de voturi. In acest colegiu, numarul minim necesar de voturi pentru obtinerea unui mandat de deputat este de 14.832.

In colegiul uninominal 3, din cele 28.888 de voturi valabil exprimate, candidatul USL, Thuma Hubert Petru Stefan, a obtinut 19.861 de voturi, candidatul PP-DD, Stefan Burlacu - 4.597 voturi iar candidatul ARD, Mircea Voinea - 3.261 de voturi. Pentru obtinerea unui mandat de deputat este nevoie in acest colegiu de 14.445 de voturi.

USL a castigat si in colegiul uninominal 4, Eduard-Raul Hellvig obtinand din cele 29.397 de voturi valabil exprimate 20.797. Pe locurile doi si trei s-au clasat candidatul PP-DD, George Piha, cu 4.090 de voturi si Florin-Raducu Covaci, candidatul ARD, cu 3.717 voturi. Pentru obtinerea unui mandat de deputat este nevoie in acest colegiu de 14.699 de voturi.

In judetul Ilfov au fost organizate patru colegii pentru Camera Deputatilor si doua colegii pentru Senat.