Asociatia Pro Democratia (APD) a primit, pana la ora 16.00, peste 500 de sesizari si intrebari privind procesul electoral, prin intermediul serviciului gratuit TelVerde 0800 070 100 si prin site-ul www.alegericorecte.ro, informeaza APD intr-un comunicat transmis HotNews.ro.

Un observator de la sectia 569 (Liceul Alexandru Ioan Cuza), din Bucuresti, a sesizat politia cu privire la un incident in care un membru al biroului electoral al sectiei de votare a inmanat unei persoane neautorizate mai multe buletine de vot cu care acesta a iesit din sectia de votare. Politia se afla la fata locului, dar pana la ora emiterii comunicatului, incidentul nu a fost solutionat si exista riscul ca respectivele buletine de vot sa fie folosite pentru fraudarea scrutinului.

Tot in Bucuresti, la sectia de votare 1083, din sectorul 6, un membru PPDD stationeaza in sectia de votare fara sa aiba acest drept, motivand ca sotia lui este membra a biroului electoral al sectiei de votare. Intrucat nu s-au luat masuri la nivelul acestei sectii, a fost sesizat Biroul Electoral Municipal, insa nu a fost furnizat niciun raspuns oficial la solicitarea APD.

Persoane neautorizate se implica in procesul electoral si in judetul Brasov, unde mai multi observatori ai Asociatiei Tineretul Roman pentru Natiunile Unite s-au plasat langa urne, cu justificarea ca ajuta alegatorii, au impachetat buletinele de vot si le-au introdus in urne. Din cauza acestor abuzuri, observatorii organizatiei au fost avertizati cu retragerea acreditarilor de catre autoritatile electorale judetene.

In acelasi judet, potrivit observatorilor APD din teritoriu, peste 30 de persoane au votat pe listele suplimentare la o sectie de votare invecinata celei la care erau de fapt inregistrati pe listele electorale permanente.

Alta incurcatura pe listele electorale a fost semnalata in Bucuresti, unde mai multe adrese ale unor blocuri de pe Bulevardul Unirii sunt inscrise atat in listele electorale pentru Colegiul 16 pentru Camera Deputatilor, cat si pe listele pentru Colegiul 21 pentru Camera Deputatilor.

In mai multe localitati din tara, au fost observate probleme legate de sigiliarea improprie a urnelor si de calitatea indoielnica a materialelor electorale.

Inca se mai continua campania electorala, iar cetatenii sunt indemnati sa se duca la vot sau sa aleaga anumiti candidati in Bucuresti, cat si in judetele Brasov, Neamt, Dolj, Arad, Salaj. In majoritatea cazurilor autoritatile publice locale, primarii, consilierii locali si judeteni sunt implicati in aceasta campanile electoral ilegala.

Vezi in atasament cele mai frecvente sesizari primite de catre APD intre orele 10.00 si 16.00.