Toata tara se afla, duminica 9 decembrie, ziua alegerilor parlamentare, sub incidenta unui cod galben de ninsori si vreme rea. Numeroase drumuri din tara sunt inchise sau afectate serios din cauza zapezii, iar in mai multe localitati zapada si vremea rea pot ingreuna accesul votantilor la sectiile de votare. Vremea rea si-a spus cuvantul in ceea ce priveste si prezenta: pana la ora 10:00 prezenta era de 4,52%, fata de 4,97% in 2008. Judetele fruntase la vot sunt Teleorman, Braila si Constanta, in timp ce codase sunt Timis, Sibiu, Arad si Cluj, fiefurile ARD.

Zapada a cazut in mai multe zoneFoto: Agerpres
  • Intreaga tara se afla sub incidenta unei avertizari de cod galben de ninsori si ploi intre orele 08:00 si 20:00, duminica 9 decembrie. In plus, ANM a emis o noua avertizare de ninsoare şi ploi abundente în majoritatea zonelor ţării, valabile duminică de la ora 13.00 până luni la ora 11.00.
  • In acest interval meteorologii au avertizat ca vor fi precipitatii sub forma de ninsoare in toate zonele tarii, iar in multe zone din tara zapada a afectat drumuri si cai de acces.
  • In Dobrogea, dar si in sudul Olteniei si al Munteniei, inclusiv in Municipiul Bucuresti, metereologii au avertizat ca precipitatiile vor fi sub forma de ploaie. In restul tarii, precipitatiile sunt sub forma de ninsoare.
  • Zeci de drumuri din 29 de judeţe sunt acoperite cu zăpadă, pe autostrăzile A1 şi A2 carosabilul este umed, iar DN 59C Jimbolia - Sânnicolau Mare şi DN 6, în zona Cenad, din judeţul Timiş, precum şi autostrada Arad - Timişoara sunt închise, potrivit CNADNR.
  • Crin Antonescu a votat in Alexandria, impreuna cu Liviu Dragnea: Nu stiu cat de masiva mai poate fi (prezenta) avand in vedere stare meteorologica, din pacate vremea nu ne-a fost favorabila, ma refer la toti cei care vor sa voteze.
  • Vasile Blaga nu a putut vota in sectia de care apartine, cea din Sannicolau Mare (Timis), intrucat drumul catre aceasta este blocat de zapada. El a fost nevoit sa se intoarca din drum si isi va exprima optiunea electorala la Deta, afirma liderul PDL Timis, Constantin Ostaficiuc, potrivit Mediafax.

HotNews.ro isi invita cititorii la o dezbatere: Cine este dezavantajat de vremea rea? USL sau ARD? Sau PPDD? Sau absentele vor fi neutralizate reciproc?