Tinerii din Chisinau au protestat noaptea trecuta in fata sediului Comisiei Electorale Centrale de la Chisinau, manifestandu-si nemultumirea fata de procesul de vot, scrie Agora.md. Reamintim ca scrutinul pentru alegerea presedintelui Republicii Moldova, castigat de candidatul pro-rus Igor Dodon, a fost marcat de mari probleme la sectiile de vot din diaspora, cu cozi uriase si buletine de vot epuizate rapid.

Organizatorii protestului au anuntat ca loc de intalnire monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant, apoi s-au deplasat la sediul Comisiei Electorale Centrale din Chisinau.

Tinerii au scandat sloganele de la protestele din 2009 in fata sediului Comisiei Electorale, potrivit News.ro.

Toate luminile stradale din fata sediului autoritatii electorale au fost stinse, iar protestele au continuat in intuneric, cu drapele fluturate in aer.

Sute de persoane nu au putut sa voteze, dupa ce buletinele de vot s-au epuizat in mai multe sectii din strainatate, inclusiv la Bucuresti si Londra.

Maia Sandu a amenintat ca va face o plangere penala impotriva ministrului de Externe si presedintei CEC, care nu au livrat un numar suficient de buletine de vot pentru al doilea tur al alegerilor din R. Moldova.

Moldovenii au calatorit sute de kilometri pentru a vota in al doilea tur al scrutinului prezidential si s-au mobilizat pe pagina "Adopta un vot", unde se ofera cazare gratuita in marile orase din Europa. De asemenea, moldovenii au postat poze cu cozile de la urne sub hashtag-ul #MAIAvemosansa.