Biserica "Sfantul Dumitru" din Chisinau, unde slujeste un preot care a criticat implicarea clerului in alegeri, a anuntat ca a fost vandalizata in cursul noptii, relateaza Radio Europa Libera. Amintim ca episcopul de Balti si Falesti, Marchel (subordonat Patriarhiei Moscovei), a atacat-o pe candidata dreptei in alegerile prezidentiale, Maia Sandu, pentru ca nu are copii, spunand despre ea ca este o femeie "stearpa" si indemnandu-i pe crestini sa voteze cu "un om moral sanatos" precum este socialistul Igor Dodon.

Biserica Sf. Dumitru din Chisinau, vandalizataFoto: Facebook/ Biserica Sfintul Dumitru

Pe Facebook, slujitorii bisericii au scris ca indivizi necunoscuti au aruncat cu pietre in geamuri si "au avut ca scop, probabil, intimidarea parintelui Pavel Borsevschi, care a vorbit la Radio Europa Libera despre pacatul ierarhilor si preotilor care se implica in politica".

In postare se mai spune ca preotul a primit duminica dimineata si un "mesaj defaimator".

Fostul ministru moldovean de interne Victor Catana, care a mers duminica dimineata la liturghie la Biserica "Sfantul Dumitru", a spus Europei Libere, intr-un interviu telefonic, ca in respectivul mesaj preotul Borsevschi era acuzat ca sustine in alegeri "o femeie care ar trebui sa se afle la bucatarie" si ca "sprijina minoritatile sexuale".

Intr-un interviu acordat postului Europa Libera pe 7 noiembrie, preotul Pavel Borsevschi criticase declaratiile denigratoare la adresa vietii personale a Maiei Sandu facute de Episcopul Marchel si in general implicarea preotimii in campania electorala.

"Eu vreau sa imi cer iertare pentru acest episcop de la doamna Maia Sandu si sa ii doresc doamnei succes in alegeri. Ea cu nimic nu este mai prejos decat contracandidatul ei, poate e si mai superioara (...). Imi cer iertare de la doamna, ca sunt si eu slujitor al bisericii", spunea preotul Pavel Borsevschi in interviu.