Candidata comuna a partidelor de centru-dreapta la alegerile prezidentiale, Maia Sandu, sustine ca va face tot posibilul pentru evacuarea trupelor rusesti de pe teritoriul Republicii Moldova. Declaratia a fost facuta in cadrul dezbaterilor electorale de la postul public de televiziune "Moldova 1", transmiteIPN.

Maia Sandu la votFoto: Facebook / Maia Sandu

"Nu este normal sa existe trupe straine pe teritoriul unui stat. Daca este vorba de trupe de mentinere a pacii, atunci ele trebuie sa fie constituite din militari ai mai multor state. Voi face tot posibilul, voi solicita ajutorul guvernelor altor tari, ca trupele rusesti sa fie evacuate", a spus candidata la fotoliul de presedinte.

Maia Sandu a dat asigurari si in ceea ce priveste implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana.

Acordul de Asociere este baza pentru dezvoltarea tarii si voi face tot posibilul pentru implementarea lui. Acordul de Asociere inseamna reforme si lupta cu coruptia".

Maia Sandu a recunoscut la insistenta contracandidatului sau Igor Dodon ca detine cetatenia romana, insa a spus ca se va conduce strict de Constitutia si legislatia moldoveneasca daca va intra in posesia mandatului de presedinte.

"Ma priveste personal ceea ce simt eu fata de Romania. Eu am cetatenie romaneasca, dar ii respect la fel pe toti cetatenii Republicii Moldova care detin si alte cetatenii, rusa, bulgara etc. Nu Romania si nu Rusia este problema noastra. Problema noastra o reprezinta coruptia si hotii de la guvernare", a declarat Maia Sandu.