Maia Sandu si reprezentantii partidului sau au denuntat marti o presupusa tentativa de discreditare, dupa ce un personaj controversat a facut patru depuneri a cate 70.000 de lei in conturile partidului sau. Personajul, Vea­ce­slav Galoi, ar fi angajat intr-o companie a lui Ilan Shor, primarul de Orhei acuzat in dosarul furtului unui miliard de dolari din bancile moldovenesti.

Maia Sandu a scris pe Facebook ca imediat ce donatiile au fost inregistrate, au inceput procedurile de returnare a banilor catre "persoană despre care presa de investigație a scris că are probleme de integritate."

Maia Sandu, candidata reformista la presedintia Republicii Moldova, a scris ca e vorba despre "o nouă încercare disperată de discreditare, la fel de murdară ca celelalte mișcări pe care le-au făcut în această campanie... Nu avem nevoie de bani murdari. Vom cere cercetarea cazului de poliție și organele de resort. Acțiunea disperată a făptașilor denotă frică și ne arată clar că ei nu au nicio limită de moralitate, corectitudine și legalitate".

Ziarul de Garda scrie ca nume­le lui Vea­ce­slav Galoi apa­re într-un dosar cu impli­ca­rea unor fun­cţio­na­ri din cadrul Ofi­ci­u­lui Stă­rii Civi­le Unghe­ni.

Un lider al partidului Maiei Sandu a declarat astazi intr-o conferinta de presa ca donatorul s-ar fi intalnit intr-un restaurant cu Ion Ceban si Viorel Melnic, apropiati ai lui Igor Dodon, candidatul pro-rus. Ion Ceban a dezmintit insa acuzatiile, potrivit Unimedia.