Elevii si studentii moldoveni in Romania, cu varsta de peste 18 ani, care isi vor exercita dreptul de vot la alegerile din Republica Moldova in sectii electorale deschise pe teritoriul tarii noastre, vor beneficia de bilet de tren dus-intors gratuit, potrivit unei Ordonante de Urgenta adoptate miercuri de Guvern.

Elevii si studentii vor avea dreptul la o calatorie gratuita dus-intors, cu tren regio si interregio, clasa a II-a, in perioada 12 -13 noiembrie 2016, catre si dinspre localitatile cu sectii de votare de pe teritoriul Romaniei, respectiv: Bucuresti, Iasi, Galati, Timisoara, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Bacau, Suceava, Craiova.

Biletul de calatorie va fi eliberat la casele de bilete ale statiilor si agentiilor de voiaj, pe baza actului de identitate care sa ateste calitatea de cetatean a Republicii Moldova si a carnetului de elev/student vizat pentru anul scolar/universitar in curs sau adeverintei eliberate de institutia de educatie la care este inscris. Ministerul Transporturilor va transmite astazi o circulara agentiilor de bilete pentru a facilita aplicarea revederilor acestei ordonante de urgenta.

Este obligatorie procurarea biletului atat pentru dus, cat si pentru intors, iar calatoria de intoarcere va avea loc in ziua de 13 noiembrie 2016. Pe biletul de calatorie vor fi mentionate numele si prenumele beneficiarului, CNP-ul, seria si numarul actului de identitate, calitatea de elev sau student.