"Alegerile prezidentiale din Republica Moldova reprezinta un moment crucial pentru viitorul statului. (...) Imi exprim speranta ca turul doi al alegerilor, din 13 noiembrie 2016, se va desfasura in bune conditii, cu respectarea standardelor europene privind derularea alegerilor, in spiritul corectitudinii si transparentei", arata presedintele Klaus Iohannis intr-un mesaj transmis primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Mesajul integral transmis de Klaus Iohannis:

"Alegerile prezidentiale din Republica Moldova reprezinta un moment crucial pentru viitorul statului. Pe tot parcursul zilei de ieri, am fost informat permanent de catre Ministerul Afacerilor Externe in legatura cu derularea scrutinului, inclusiv prin Ambasada Romaniei la Chisinau.

Imi exprim speranta ca turul doi al alegerilor, din 13 noiembrie 2016, se va desfasura in bune conditii, cu respectarea standardelor europene privind derularea alegerilor, in spiritul corectitudinii si transparentei. Subliniez, in acest context, importanta asigurarii in continuare a stabilitatii interne si a responsabilitatii din partea intregii clase politice.

Parteneriatul Strategic pentru integrarea europeana a Republicii Moldova dintre Romania si Republica Moldova trebuie dezvoltat si aprofundat, la fel ca si procesul de reforme in spirit european, in vederea continuarii integrarii europene si in beneficiul concret al tuturor cetatenilor Republicii Moldova."