Conform datelor partiale comunicate de Biroul Electoral Judetean Sibiu, PNL a obtinut la Consiliul Judetean 33,27% din voturi, pe locul doi fiind urmat de PSD cu 29,52% din voturile exprimate. FDGR se afla pe locul 3 cu 19,81%. PNL si FDGR au anuntat deja ca vor face alinata pentru a obtine majoritatea in Consiliul Judetean. Presedintele Consiliului va fi Daniela Cimpean, unul dintre vicepresedinti va fi desemnat joi, tot din partea PNL, iar cel de al doilea a fost deja nominalizat in persoana lui Wiegand Helmuth Fleischer din partea FDGR.

HotNews.roFoto: Hotnews

Daniela Cimpean (42) este avocat de profesie, membru PNL si a avut un mandat de consilier judetean in perioada 2012 - 2016. Este cunoscuta drept unul din adverarii fostului presedinte al CJ, Ioan Cindrea (PSD), fiind initiatoarea unor actiuni care au dus in final la demiterea lui inainte de termen.

In aceste conditii, desi PSD a luat aproape 30% din voturile sibienilor, este lasat pe dinafara. Ioan Cindrea, presedintele PSD Sibiu spune ca "Scorul ne da posibilitatea sa intram in orice fel de alinante. Dar, dar fiind ca sunt trei partide reprezentate in Consiliul Judetean si doua dintre ele au anuntat deja ca se vor alia, inseamna ca noi nu vom fi luati in considerare. Si nu cred ca este corect, pentru ca nu va fi luat in seama votul electoratului care a desemnat 12 consilieri din 33. Este cel mai bun scor al nostru. Noi suntem deschisi pentru orice discutii".

Presedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, exclude insa orice colaborare cu PSD. "Suntem incompatibili politic, deci nu luam in considerare nicun fel de alianta cu PSD. Cu siguranta in realizarea proiectelor Daniela Cimpean nu va tine seama de culoarea politica a primarilor, dar la nivel politic suntem total incompatibili".

NOTA: HotNews.ro publica o serie de articole despre candidatii la alegerile locale din mai multe orase, monitorizate in cadrul unui proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.