Primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor (Forumul Democrat al Germanilor din Romania) este sigura ca ramane primar al orasului si in urmatorii patru ani, informeaza Agerpres.

Astrid FodorFoto: turnulsfatului.ro

"Victoria este categorica, peste 50 la suta sigur in cazul meu, dar si la Consiliul Local ce am numarat pana acum este peste 50 la suta, dar nu va pot spune cat. Este o victorie asteptata, eu am fost convinsa ca vom castiga aceste alegeri pentru ca stiu cat am muncit si cat suflet am pus in ceea ce am facut si stiu ca sibienii stiu sa aprecieze intre cei care se fac ca fac si cei care intr-adevar fac. Si daca este 40 la suta inseamna ca avem totusi un cuvant de spus in Consiliul Judetean si avem o marja de negociere. Deocamdata am numarat 30-40 la suta din buletinele de vot", a declarat duminica noaptea, Astrid Fodor.

Primarul FDGR al municipiului Sibiu a mai spus ca nu se astepta la un scor mai mare, in primul rand pentru ca este femeie.

"Eu il consider bun - procentul - nici nu ma asteptam la mai mult - in primul rand sunt femeie, femeile oricum au un handicap cand candideaza pentru astfel de functie, nu l-am simtit, dar stiu ca este. Faptul ca am fost in functie pe de o parte a fost un avantaj in sensul ca oamenii m-au cunoscut, a fost si mare dezavantaj, orice problema negativa s-a rasfrant asupra mea, daca o piatra nu statea bine in Piata Mare, era de vina primarul", a afirmat Astrid Fodor.

Aceasta a mai precizat ca urmeaza sa vorbeasca si cu presedintele Klaus Iohannis, fost primar al Sibiului si fost lider national al FDGR. Intrebata daca a vorbit cu presedintele Iohannis, Astrid Fodor a raspuns: "Nu, dar o sa vorbesc."