Reprezentantii Consiliului Judetean Sibiu au depus o sesizare la Biroul Electoral Judetean prin care acuza PSD ca foloseste imaginea institutiei pentru a-si promova candidatii. Actuala conducere a Consiliului Judetean Sibiu este asigurata de Constantin Sovaiala, membru PNL. El este vicepresedinte al Consiliului, dar a preluat prerogativele de presedinte in luna martie, dupa ce Ioan Cindrea si-a incetat mandatul inainte de termen. Acest lucru s-a intamplat in urma condamnarii sale definitive la un an de inchisoare cu suspendare, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru conflict de interese.

  • Ioan Cindrea este presedintele organizatiei judetene a PSD Sibiu si candideaza pentru un nou mandat de presedinte al Consiliului Judetean Sibiu.

Fostul prefect al judetului Sibiu, Ovidiu Sitterli candideaza din partea PSD pentru functia de primar al municipiului. Ioan Cindrea nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere despre sesizarea reprezentantilor Consiliului Judetean Sibiu.

"PSD Sibiu se foloseste in campania electorala de institutiile finantate din bani publici si aflate in subordinea Consiliului Judetean Sibiu. Conducerea Consiliului Judetean Sibiu a primit numeroase sesizari telefonice din partea unor cetateni privind faptul ca la sediul organizatiei judetene a Partidului Social Democrat Sibiu (PSD), de pe strada Samuel von Brukenthal, nr. 2-4, sunt expuse materiale electorale - afise, slide-uri foto - in care sunt folosite in scop electoral institutiile aflate in subordinea Consiliului Judetean Sibiu. Printre acestea se numara Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, Aeroportul International Sibiu, SC Drumuri si Poduri SA, Camera Agricola Judeteana Sibiu, Serviciul Public Sala Transilvania, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cindrelul Junii Sibiu. In cursul diminetii de vineri, 20 mai, conducerea Consiliului Judetean Sibiu a constatat veridicitatea sesizarilor, in sensul ca, la sediul organizatiei judetene a PSD Sibiu, sunt folosite in scop electoral PROIECTELE REALIZATE si FINANTATE DIN BANI PUBLICI (modernizarea drumurilor judetene si comunale, reabilitarile de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, extinderea activitatii Aeroportului International Sibiu, Piata taraneasca Transilvania, actiunile culturale la care a participat Ansamblul Profesionist Cindrelul Junii Sibiului). Mai mult, pe toate aceste afise electorale cu investitiile realizate si finantate din bugetul Judetului Sibiu, apare suprapus sloganul de campanie al PSD Sibiu Vorbele trec, faptele raman. Dezaprobam faptul ca un partid politic aflat in competitia electorala, respectiv PSD Sibiu, a ales sa foloseasca in scop electoral imaginea Consiliului Judetean Sibiu, prin institutiile aflate in subordine, precum si imaginea unor manageri ai acestor institutii. Demersul nostru legal pentru remedierea acestei situatii este inaintarea unei sesizari catre organele competente, respectiv Biroul Electoral Judetean si Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 1 Sibiu, a declarat Constantin sovaiala, vicepresedintele cu atributii de presedinte al Consiliului Judetean Sibiu", se arata in comunicatul Consiliului Judetean Sibiu.