Candidatul PSD Ionut Pucheanu a castigat alegerile pentru Primaria Galati, potrivit numaratorii paralele a voturilor efectuate de social-democrati, a declarat luni dimineata presedintele Organizatiei Judetene PSD Galati, europarlamentarul Dan Nica, citat de Agerpres. Dupa numararea voturilor din 174 de sectii de votare dintre cele 176 din municipiul Galati, Pucheanu a obtinut 23.213 voturi, iar principalul contracandidat, Nicusor Ciumacenco (PNL) - 21.828 de voturi.

"Desi am fost mereu creditat cu pozitia a patra, am reusit sa rastorn toate calculele si sa castig aceste alegeri. Le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine in aceasta campanie foarte grea. De acum trebuie sa punem in aplicare programul pe care l-am prezentat galatenilor si cu care am castigat aceste alegeri", a declarat Pucheanu.

Ionut Pucheanu, 35 ani, de profesie consilier juridic si director al societatii locale edilitare Ecosal, a fost cel mai tanar candidat dintre cei 12 care s-au inscris in cursa pentru Primaria Galati.

Presedintele executiv al PSD Galati, Costel Fotea, a declarat ca PSD a castigat primariile in 42 de localitati dintre cele 65 ale judetului, cu 12 mai multe decat a castigat USL in 2012, inclusiv in municipiile Galati si Tecuci si in orasele Targu Bujor si Beresti.

Dan Nica a anuntat ca PSD va detine si functia de presedinte al Consiliului Judetului Galati care urmeaza a fi obtinuta de Costel Fotea.