Deputatul PSD Marian Dragomir a castigat primaria municipiului Braila, social-democratii obtinand si primariile din orasele Ianca, Faurei si Insuratei, dupa cum a anuntat intr-o conferinta de presa presedintele PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, potrivit Agerpres.

'Am castigat Primaria municipiului Braila la un scor foarte bun. Am castigat primariile din cele trei orase, Ianca, Faurei si Insuratei. Am obtinut si doua comune care nu ne apartineau, Bordei Verde si Jirlau. Multumim tuturor celor care au avut incredere in oamenii nostri si in proiectele pe care le-am prezentat, incercam sa ne tinem de toate promisiunile facute in campania electorala. Se dovedeste inca o data ca am avut o campanie curata, in care am prezentat proiecte si oameni si nu am mers pe o campanie negativa. Unii au castigat alegerile in sondaje, noi le-am castigat pe votul alegatorilor', a declarat Rotaru.

Dupa numaratoarea paralela partiala din 40 de sectii de votare din municipiul Braila, facuta publica de PSD, Marian Dragomir, candidatul PSD, a obtinut 8.108 voturi din totalul de 19.000 de voturi, in timp ce principalul sau contracandidat, senatorul Catalin Boboc (PNL), a obtinut 3.404 de voturi.

'Multumesc mult brailenilor pentru sustinere, colegilor si prietenilor pentru ajutorul acordat in aceasta campanie civilizata pe care am facut-o. Este momentul in care vom incepe transformarea proiectelor pe care ni le-am asumat cu totii in lucruri concrete, care ne vor asigura ca peste urmatorii patru ani si cei care nu au votat niciodata PSD vor veni alaturi de noi', a declarat noul primar al Brailei, Marian Dragomir.

Fostul primar al Brailei, Aurel Simionescu, care l-a sustinut in campania electorala pe Marian Dragomir, a declarat ca victoria acestuia o considera 'o bucurie personala'. 'Am pus suflet in campania aceasta. Am vrut sa aratam ca ceea ce a facut administratia PSD la Braila este un lucru bun. Se putea face mai mult, dar asta este alta problema. Modul in care au votat brailenii inseamna ca ei apreciaza ceea ce noi am facut si ca au incredere ca cel care vine, Marian Dragomir, cu echipa PSD, care este o echipa tanara, va continua si va face, sigur, ceva mai mult. Aceasta este, daca vreti, si o bucurie a mea personala', a declarat Simionescu.

Deputatul Mihai Tudose a apreciat faptul ca la Primaria Braila s-a putut face un schimb de generatii 'in buna pace', intre fostul si actualul primar PSD. 'Cea mai mare satisfactie e ca am reusit la Braila sa facem un schimb de generatii in buna pace, cu o colaborare extraordinara intre fostul primar PSD si actualul primar PSD. Practic, am intrat in aceasta campanie la Primarie de la 0-0, nu cu primar in functie candidat. Raspunsul nostru la toate mizeriile din campanie, care au fost puse pe seama domnului Simionescu si a domnului Dragomir, a fost cel dat de electoratul nostru. Asta este cumva, daca vreti, o parte din satisfactia noastra ca electoratul i-a sanctionat', a declarat Tudose.

Propunerea PSD pentru presedintia CJ Braila, Francisk Iulian Chiriac, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a declarat ca va face echipa cu primarul Brailei, Marian Dragomir, iar 'proiectele Consiliului Judetean impreuna cu proiectele municipiului Braila vor fi niste proiecte frumoase, asumate", el mai adaugand ca social-democratii vor tine cont de lucrurile bune, pragmatice, pe care si le doresc cetatenii judetului.