La Iasi, candidatul PSD la Primarie, beneficiind si de avantajele detinerii functiei de primar, a participat la sarbatoarea anuala dedicata de municipalitate copiilor in Parcul Expozitiei din Copou. Totusi, edilul social democrat nu a ratat momentul de a-si asocia numele cu un proiect al Primariei inaugurat in iarna. Un alt candidat la Primaria Municipiului Iasi, independentul Viorel Blajut, a invitat 500 de copii la Miroslava, unde omul de afaceri construieste o tabara in care elevii vor fi pregatiti pentru situatii de urgenta.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Copilaria sta sub semnul creativitatii si a invatarii prin joc! Acesta este motivul pentru care ne preocupa crearea de noi centre de zi pentru juniorii nostri, unde acestia sa se bucure de activitati diversificate si atractive, specifice varstei lor. Inaugurarea noului Centrul de Zi pentru Copii a adus zâmbete pe buzele prichindeilor din zona Alexandru cel Bun, Mircea cel Batran si Galata, aceasta fiind cea mai frumoasa forma de multumire”, a scris Mihai Chirica pe contul personal de Facebook, unde a adaugat si sase fotografii de la Centrul de Zi. Intrebat daca a incercat sa obtina capital de imagine folosindu-se de investitia municipalitatii destinata copiilor, Chirica a evitat un raspuns concret, insistand ca doar si-a indeplinit atributiile de edil. „Da, este un proiect al municipalitatii definitivat in iarna, prin decembrie. Sa stiti ca nu eu am programat data de 1 iunie in campanie. Eu nu as amesteca astfel lucrurile, cine vrea sa le amestece, este treaba lui. Eu si acum sunt in Parcul Expozitiei, sunt aici cel putin 250 de copii care se bucura de momentul organizat, alaturi de mamici, bunici. Cine are altceva in cap, este problema lui, eu imi vad de treburile administrative. Nu trebuie sa ii privam pe copii de anumite lucruri pentru ca ar interpreta adversarii politici ca fac campanie electorala”, a raspuns Chirica.

Un alt candidat la Primaria Municipiului Iasi, independentul Viorel Blajut, a invitat 500 de copii la Miroslava, unde omul de afaceri construieste o tabara in care elevii vor fi pregatiti pentru situatii de urgenta. Viorel Blajut este si lider pe segementul serviciilor de prevenire si stingere a incendiilor si protectia muncii, proiectul taberei pentru copii elaborandu-l in urma cu doi ani. „Cat de curand, grupuri de elevi, ce vor fi selectate probabil in urma unui concurs tematic, vor fi cazate aici pentru a incepe exercitiile practice. Conceptul care sta la baza proiectului nostru este ca orice copil trebuie sa fie pregatit pentru a face fata unei situatii de urgenta“ a declarat Viorel Blajut pentru Ziarul de Iasi. Acesta a adaugat pentru publicatia locala ca in fiecare an le pregateste surprize copiilor si, in acest an, fiind aproape definitivat proiectul taberei, „m-am gandit ca ar fi o bucurie pentru copii sa ii invit de ziua lor in aer liber, sa cunoasca viitoarea tabara de la Miroslava”.

Majoritatea celorlalti candidati s-au limitat la a posta imagini sugestive acestei sarbatori si au urat „La multi ani” copiilor. Principalul contracandidat al lui Mihai Chirica, directroul Aeroportului Marius Bodea, a postat o fotografie alaturi de fiul sau, urandu-i „La multi ani” lui si tuturor copiilor. Fotografia a fost postata pe pagina de Facebook unde are peste 11.000 de fani si nu pe contul personal.

NOTA: HotNews.ro publica o serie de articole despre candidatii la alegerile locale din mai multe orase, monitorizate in cadrul unui proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.