Judecatoria Suceava a invalidat, miercuri, lista de candidati de consilieri locali in municipiul Suceava inregistrata de PSD la Biroul Electoral Municipal, dupa ce un cetatean a contestat modul de completare a listelor de sustinere a candidatilor, transmite Mediafax.

Judecatoria Suceava a decis, miercuri, sa admita contestatia lui Vasile Cioban impotriva hotararii Biroului Electoral Municipal Suceava care a inregistrat lista de candidati a PSD pentru Consiliul Local Suceava. Astfel, Judecatoria Suceava respinge propunerea de candidatura a membrilor PSD la functia de consilieri locali in cadrul Consiliului Local al Municipiului Suceava. Decizia Judecatoriei Suceava poate fi atacata cu apel in termen de 24 de ore.

Presedintele organizatiei PSD Suceava, senatorul Ovidiu Dontu, a declarat ca PSD va formula apel si a subliniat ca nu exista motive de anulare a candidaturilor. El a spus ca la inregistrarea la BEM Suceava, dosarele au fost verificate fila cu fila si ca nu exista probleme.

Dontu a mentionat ca PSD Suceava a depus cu o mie de semnaturi mai multe decat era necesar si ca nu exista probleme legate de listele de sustinere.

Vasile Cioban a contestat si candidatura lui Tiberius Bradatan din partea PSD la functia de primar al municipiului, contestatia urmand sa fie judecata joi de magistratii Judecatoriei Suceava.