Deputatul Emil Mot, candidatul social-democratilor pentru functia de primar al municipiului Slatina, a obtinut cel mai mare numar de voturi, potrivit presedintelui PSD Olt, Paul Stanescu. Acesta a declarat, duminica noaptea, intr-o declaratie de presa la sediul partidului, ca vor mai castiga mandatele de primar candidatii PSD de la Caracal, Liviu Radu, de la Corabia, Iulica Oane, de la Piatra-Olt, Tudor Udrescu si de la Potcoava, Emanuel Enachioaia, potrivit Agerpres.

"Ma bucur de victoria tuturor colegilor nostri: Emil Mot la Slatina, Liviu Radu la Caracal, Iulica Oane la Corabia, Enachioaia la Potcoava, Udrescu la Piatra-Olt. Este un rezultat foarte bun, extraordinar pot sa spun, pentru ca nu cred ca vreodata in istoria partidului PSD a avut un asemenea rezultat", a declarat Stanescu, facand referire si la votul pentru Consiliul Judetean Olt si primariile de comune.

Deputatul Emil Mot a afirmat ca isi va respecta toate promisiunile electorale si ca nu ii va dezamagi pe slatineni.'Vreau sa le multumesc atat slatinenilor care m-au votat cat si celor care nu m-au votat. Vreau sa-i asigur ca nu ii voi dezamagi. Vreau sa ii asigur ca toate punctele pe care le-am trecut pe cardul meu vor fi duse la bun sfarsit. Vreau sa le multumesc oamenilor din organizatia PSD Slatina, celor care au muncit alaturi de mine si fara de care nu puteam sa ajung aici. Multumesc, inca o data, slatinenilor pentru pentru increderea acordata', a declarat Mot.

Presedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a sustinut ca social-democratii au aratat ca au solutii. 'Am gasit solutia sa ne adresam oamenilor, sa le aratam ca avem solutii concrete, ca suntem oameni seriosi si vrem sa facem treaba si iata ca a venit si votul de incredere din partea slatinenilor. Vom face treaba si nu vom dezamagi in acesti patru ani si sunt convins ca au ales solutia corecta alegandu-l pe Emil Mot primar la Slatina. Fiecare vot ne obliga', a declarat Marius Oprescu.

Primul candidat pe lista PSD pentru Consiliul Local Slatina, Renica Diaconescu, a afirmat ca diferenta de voturi intre candidatul social-democrat la Primaria Slatina, Emil Mot, si cel al PNL, Marius Balasa, este mai mare de 3.000 de voturi si ca este vorba de o "victorie categorica" a social-democratilor. "Era o victorie sigura. (...) Candidatului PNL eu ii transmit salutari, poate sa mai candideze, este inca tanar dar trebuie sa invete foarte multe din politica. Trebuie sa invete sa se pregateasca foarte bine, sa aiba un program foarte bun si oamenii nu mai accepta lovituri sub centura, oamenii vor programe. (...) Victoria de la Slatina este categorica. Vom fi cu peste 3.000 de voturi peste, probabil. Astea sunt calculele noastre, iar la consiliul local probabil vom avea peste 4.000 de voturi peste PNL", a declarat Diaconescu.