Clotilde Armand, candidatul USB la sectorul 1, i-a raspuns, marti seara, pe facebook, Gabrielei Firea care l-a acuzat pe Nicusor Dan ca a continuat sa-si faca campanie elctorala si in ziua votului incalcand astfel legea.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Doamna Gabriela Firea si PSD ne poarta de grija. Ne acuza ca folosim minciuni si dezinformari. Ca membra in partidul condus de un condamnat penal pentru falsificarea unor alegeri, doamna Firea stie desigur din proprie experienta ce inseamna falsul electoral. Este ca un banc la Radio Erevan; doamna Firea are dreptate, numai ca nu Nicusor Dan ci Dragnea a incalcat legea. Ca tot veni vorba despre dezinformare; vreau sa-i reamintesc doamnei Firea ca in timp ce 12.000 de romani stateau la coada la Londra in 2014, ea a transmis ca sunt "sectii goale in diaspora". Doamna Firea, aveti demnitatea macar acum sa va cereti scuze pentru ca ati dezinformat fara scrupule poporul roman? Va cereti scuze pentru declaratia sefului dvs, condamnatul penal Dragnea, care-i asemuieste pe romanii din strainatate cu niste fantome? Pentru ca singura fantoma pe care o cunosc este doctoratul lui Ponta, colegul dvs de partid.", a scris Clotilde pe contul sau de facebook.

Gabriela Firea sustine ca Nicusor Dan a incalcat legea electorala si ca acesta si-ar fi continuat campania in ziua votului, ea acuzandu-l pe liderul Uniunii Salvati Bucurestiul ca "atunci cand vii si ridici standardele atat de sus, ca aduci un suflu nou in politica, trebuie sa dovedesti tu insuti ca esti primul care respecti legea. (...) A incalcat legea electorala. Asta arata dispozitie sa incalce orice lege".

Firea a mai declarat ca este dispusa la colaborare si dialog cu toate formatiunile reprezentate in Consiliul General al Capitalei, dar, spune ea, "cand vezi ca exista minciuna si dezinformare, nu poti sa nu atragi atentia".

La Consiliul General al Municipiului Bucuresti, alianta PSD - UNPR a obtinut 40,85%, iar Uniunea Salvati Bucurestiul (Nicusor Dan) - 24,60% (71% dintre sectii centralizate, potrivit Biroului Electoral Central).