Primarul suspendat al Sectorului 1, liberalul Andrei Chiliman, trimis in judecata de DNA si urmarit penal in alt dosar tot pentru fapte de coruptie, il sustine public pe candidatul PNL Alexandru Nazare la primaria Sectorului 1. Un cititor HotNews.ro ne-a semnalat ca in sector sunt impartite pliante cu cei doi, cu sloganul "Cele bune sa se adune pentru Capitala Capitalei" si o stampila cu "Sustin!" peste numele lui Nazare. In pliant, Chiliman explica intr-un text si de ce il sustine pe Nazare, afirmand printre altele ca Sectorul 1 are nevoie de un primar care a invatat din greselile lui.

Pliant Chiliman plus NazareFoto: cititor HotNews

Fotografii cu pliantul, primit de un cititor la statia de metrou Jiului:

Textul de pe pliant:

"Asa dupa cum stiti, eu nu mai candidez la functia de primar al Sectorului 1, pentru ca sunt consecvent valorilor si principiilor in care cred: un om asupra caruia planeaza cea mai mica indoiala privind integritatea sa nu are ce sa caute intr-o demnitate publica, chiar daca este nevinovat. Imi voi sustine cauza in justitie si am incredere ca mi se va face dreptate, pentru ca sunt nevinovat. Nu ma consider o victima politica si nu arunc cu noroi in justitie. Cat despre ceea ce am facut ca primar, cu impliniri si cu neimpliniri, adevaratii mei judecatori sunteti dumneavoastra, oamenii din Sectorul 1.

Ca om in care dvs. ati investit incredere timp de 12 ani, consider ca este de datoria mea sa ma asigur ca lucrurile bune din mandatele pe care mi le-ai incredintat vor continua, ca proiectele incepute vor fi duse la bun sfarsit, si ca greselile nu vor mai fi repetate de viitoarea administratie a Sectorului 1.

Avem nevoie de un primar al Sectorului 1 care sa continue dezvoltarea comunitatii noastre. Avem nevoie de un primar care sa realizeze lucrurile la care noi am ramas restantieri. Avem nevoie de un primar care sa invete din greselile mele, ori ale celor din echipa mea, si sa nu le mai repete.

Eu cred ca acest primar va fi Alexandru Nazare.

Am toate increderea ca Alexandru Nazare va continua proiectele bune pe care le-am inceput eu si ca va initia proiecte noi, cel putin la fel de bune. Am toate increderea ca Alexandru Nazare va fi un primar apropiat de oameni va fi primarul tuturor, indiferent de culoarea politica a fiecaruia: liberali, social-democrati sau apolitici.

Il sustin, de aceea, pe Alexandru Nazare.

De votul nostru, depinde drumul nostru. Dumnezeu sa ne dea gandul cel bun, pentru ca cele bune sa se-adune pentru Capitala Capitalei."

Dosarele lui Chiliman

Pe 22 decembrie 2015, DNA a anuntat ca Andrei Chiliman este urmarit penal intr-un nou dosar, in care este acuzat de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata si complicitate la distrugere, informeaza DNA, intr-un comunicat. Chiliman este acuzat ca a dat ajutor unei persoane interesate sa distruga, in perioada 3 aprilie -19 decembrie 2008, prin folosirea de utilaje grele, constructiile monument istoric, anexe ale Palatului Stirbei, situat in centrul municipiului Bucuresti. Actiunea de demolare a pus in pericol Palatul Stirbei (monument istoric) si vestigiile subterane care, astfel, au fost si ele distruse.

Chiliman a fost trimis in judecata, pe 6 octombrie, de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, intr-un alt dosar, in care este acuzat de abuz in serviciu, in legatura cu eliberarea unei autorizatii de functionare pentru o terasa. Procurorii il acuza pe Chiliman ca, la data de 16 octombrie 2014, primarul sectorului 1, Petrica Marius Ionescu si Georgiana Constantina Derdene, in exercitarea atributiilor de serviciu, au emis o autorizatie de functionare pentru o terasa amplasata pe teren proprietate privata, prin care s-a autorizat ca o societate comerciala sa desfasoare activitate de alimentatie publica in unitatea tip terasa, cu incalcarea Hotararii Consiliului Local al Sectorului 1 nr. 181/28.11.2013, care stabileste regulamentul de functionare al unitatilor de alimentatie publica. Procurorii sustin ca autorizatia a fost eliberata de Chiliman fara acordul unora dintre vecinii perimetrali direct afectati, desi cunostea opozitia ferma si explicita a acestora.

In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata Petrica Marius Ionescu, director executiv al Directiei Utilitati Publice din cadrul Primariei Sector 1, si Georgiana Constantina Derdene, sef serviciu in cadrul Serviciului Utilitati Publice din cadrul Primariei Sector 1 Bucuresti.

De asemenea, Andrei Chiliman este vizat de o ancheta a DNA Ploiesti, fiind suspectat de trafic de influenta si de alte fapte de coruptie in acelasi dosar in care este cercetat si Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta. Pe 18 iunie 2015, Andrei Chiliman a fost ridicat de procurorii DNA de pe aeroportul Henri Coanda pentru a fi audiat in acest dosar.

Mai mult, chiar marti, pe 31 mai, procurorii DNA au dispus retinerea pentru 24 de ore fata de Emanoil Bocean, la data faptei consilier al Primarului Sectorului 1 Bucuresti, pe sectorul de ordine publica, coordonator al Politiei Locale a Sectorului 1 Bucuresti (institutie subordonata primariei), pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta in forma continuata.