Candidatul Uniunii Salvati Bucurestiul la Primaria Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat ca joi vor fi prezentate rezultatele unui sondaj referitor la intentiile de vot ale bucurestenilor si modul in care s-ar putea transfera optiunile intre Nicusor Dan si candidatul liberal Catalin Predoiu, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Maine vom iesi cu sondajul, care va masura unde sunt candidatii acum si rata de transfer intre votantii mei si votantii lui Predoiu. Vor fi trei intrebari: "Cu cine veti vota?", "Daca se retrage Predoiu, cu cine veti vota?", "Daca se retrage Nicusor Dan, cu cine veti vota?". Intrebari ipotetice, intrucat eu am anuntat ca nu ma retrag", a precizat liderul USB, intr-o conferinta de presa sustinuta miercuri la The Institute.

El a prezentat si situatia exacta a donatiilor, anuntand ca din 16 aprilie si pana in prezent au fost inregistrati 664 de mici donatori care au contribuit cu 204.000 lei. Nicusor Dan a atras atentia si asupra faptului ca, marti, au fost donati aproape 15.000 de lei, "ca o reactie de solidaritate in urma atacurilor primite in special de la PNL".

"Ieri, in cea mai tensionata zi de campanie, cand am fost tinta acuzatiilor facute de Catalin Predoiu, am primit donatii de la cetateni in valoare de 14.580 de lei. Acesta este un semn ca oamenii au incredere in mine si in mesajul nostru, al USB", a precizat el.

De asemenea, 125 de donatori provin din diaspora. Mai exact, din Marea Britanie (23), Elvetia (17), Statele Unite (15), Germania (13), Franta (13), Belgia (11), dar chiar si din Japonia, Tanzania sau Thailanda.

Nicusor Dan a mentionat ca a adresat o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis, prin care ii cere, "in numele faptului ca a fost ales presedinte in urma unui vot masiv, inclusiv in Bucuresti", in limitele atributiilor sale constitutionale, sa indemne oamenii sa iasa la vot, astfel incat rezultatul "sa fie decis de oameni, si nu de structurile partidelor". El a adaugat ca in aceasta scrisoare ii cere presedintelui sa foloseasca toate prerogativele pe care le are la dispozitie, astfel incat alegerile sa se desfasoare corect.

Luni, candidatul USB, Nicusor Dan, arata ca nu se va retrage "in nicio conditie" in favoarea liberalului Catalin Predoiu.