Nicusor Dan, candidatul Uniunii Salvati Bucurestiul, a trimis o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis, in care ii cere acestuia sa faca un apel catre cetateni sa vina la vot pe 5 iunie si sa isi foloseasca toate prerogativele pe care le are la dispozitie pentru a asigura desfasurarea in bune conditii a alegerilor locale.

Nicusor Dan - Interviu HotNews.roFoto: Hotnews

Dan aminteste de alegerile prezidentiale din 2014 castigate de Iohannis si afirma ca singura sansa ca Bucurestiul sa nu ajunga din nou pe mana "unor politicieni corupti si iresponsabili" este prezenta masiva la vot.

Redam scrisoarea lui Nicusor Dan:

"Domnule Presedinte,

In 2014 ati fost ales de milioane de romani care au vazut in dumneavoastra o speranta.

O speranta ca in Romania se poate face o altfel de politica, in interesul oamenilor, eliberata de coruptie si incompetenta.

Au trecut doi ani de atunci si Bucurestiul, cel mai important oras al Romaniei, este astazi in pericol sa ajunga din nou la mana unor politicieni corupti si iresponsabili.

Singura sansa sa oprim acest lucru este o prezenta masiva la vot, asa cum s-a intamplat si in 2014. Atunci oamenii au venit la vot pentru ca au vrut altceva pentru tara lor.

Aveti o responsabilitate fata de ei.

Va cer, domnule Presedinte, sa iesiti public si sa-i incurajati pe toti romanii, pe milioanele care v-au votat in 2014, sa mearga la vot pe 5 iunie.

Destinul Bucurestiului, si al intregii tari, depinde de voturile lor.

Stiti la fel de bine ca mine ca alegerea pe care au facut-o in 2014 nu este ireversibila. Romania este in continuare amenintata de coruptie.

Pe 5 iunie avem inca o sansa sa salvam Bucurestiul si Romania de coruptia unei clase politice care nu s-a reformat.

Dar avem nevoie de cat mai multi oameni la vot.

Va cer sa faceti acest apel catre toti romanii, sa vina la vot pe 5 iunie si sa nu lase destinul comunitatii lor in mainile unor partide corupte.

Va mai cer, domnule presedinte, sa folositi toate prerogativele pe care le aveti la dispozitie pentru a asigura desfasurarea in bune conditii a votului de duminica.

De-a lungul anilor au existat numeroase sesizari din partea societatii civile, a mass-media si a cetatenilor obisnuiti cu privire la fraudele electorale pe care le comit unele partide politice.

Suntem astazi in situatia in care cel mai mare partid din Romania este condus de un om condamnat definitiv pentru ca a incitat la fraudarea unui scrutin.

Fac un apel la dumneavoastra sa cereti public institutiilor abilitate sa-si faca datoria si sa previna orice tentativa de fraudare a voturilor.

Desfasurarea in bune conditii a alegerilor de duminica este esentiala pentru restabilirea increderii societatii in clasa politica si in sistemul democratic de guvernamant.

Aveti o datorie fata de democratia din Romania."