Alegerile locale de duminica 5 iunie vor avea loc in Bucuresti in nu mai putin de 288 de locatii - scoli, licee, camine - disersate in cele sase sectoare ale Capitalei. HotNews.ro si Esri Romania au realizat o aplicatie interactiva care permite cititorilor din Bucuresti sa localizeze usor sectia de votare unde sunt arondati, fara sa piarda vremea prin documentele scanate si puse la dispozitie de autoritati.

Sectiile de votare din BucurestiFoto: Hotnews

Locuitorii din Bucuresti care vor sa voteze la alegerile locale de duminica si vor sa afle de ce sectie de votare apartin si unde este aceasta localizata, au la dispozitie resurse limitate prezentate de catre autoritatile locale. Primaria Generala, spre exemplu, a pus pe site-ul sau o lista a oficiilor electorale, insa fiecare e un document scanat si neprietenos de parcurs.

HotNews.ro impreuna cu Esri Romania propune cititorilor din Bucuresti o aplicatie interactiva si usor de folosit prin care orice locuitor al Capitalei poate afla la ce sectie de vot este arondat.

INSTRUCTIUNI:

> Asteapta ca aplicatia/harta sa se incarce in intregime

> În casuta "Căutare" introdu strada din adresa din Buletin / Cartea de Identitate, iar aplicatia va cauta automat sectia de care apartine strada respectiva.

> In cazul in care nu gasiti strada/bulevardul, incercati introducerea doar a unui singur cuvant "cheie" din denumirea completa a strazii. Spre exemplu: "Obregia" in loc de "Alexandru Obregia" etc.

> NU este obligatoriu ca denumirea sa fie scrisa cu majuscule sau diacritice.

> Printr-un simplu click pe punctele de pe harta pot fi aflate informatii suplimentare

Ex1: STRADA POIANA FLORILOR

(intreaga strada va vota la COLEGIUL NATIONAL MIHAI EMINESCU din Str. George Georgescu, nr. 2)

Aici sunt trei sectii de votare: 559, 560 si 561

Ex2: BULEVARDUL CANTEMIR DIMITRIE nr. 7-19 (va vota la SCOALA GIMNAZIALA nr. 79 din Str. Cuza Voda nr. 51

Aici sunt trei sectii de votare: 568, 569 si 570

Ex3: INTRAREA OVIDIU (va vota la GRADINITA nr. 224 din Str. Gramont nr. 25)

Aici sunt doua sectii de votare: 562 si 563

Sursa datelor: Oficiile electorale si numarul sectiilor de votare din fiecare sunt cele prezentate de PMB in documentele gazduite pe site-ul propriu.

Esti pe mobil sau vrei sa vezi aplicatia intr-o fereastra separata? O poti consulta aici, intr-un format optimizat.