Copresedintele PNL Alina Gorghiu relateaza marti dimineata, pe pagina sa de Facebook, intalnirea avuta cu Nicusor Dan luni, in care, potrivit acesteia, a incercat "sa-l conving de necesitatea ca, in urma unui sondaj - de orice tip, realizat de oricine - candidatul mai slab clasat sa se retraga din cursa pentru Bucuresti". Gorghiu afirma ca Dan nu a fost de acord cu o eventuala retragere a sa in favoarea lui Catalin Predoiu, drept pentru care, spune liderul PNL, "poarta intreaga responsabilitate pentru divizarea voturilor anti-PSD".

HotNews.roFoto: Hotnews

Mesajul lui Gorghiu:

  • "M-am dus ieri la sediul USB pentru a incerca, inca o data, sa-l conving pe candidatul lor de necesitatea ca, in urma unui sondaj - de orice tip, realizat de oricine - candidatul mai slab clasat sa se retraga din cursa pentru Bucuresti. Am fost insotita de un coleg si de un sociolog, care ar fi urmat sa fie reprezentantul nostru la efectuarea sondajului, daca se agrea solutia politica. Ne-am intalnit cu Nicusor Dan, cu un sociolog care ar fi reprezentat USB in realizarea sondajului si un membru din staff-ul electoral al candidatului. Am purtat toate aceste discutii pentru ca am sperat, pana in ultima clipa, ca ratiunea si interesul bucurestenilor vor invinge.
  • Parerea lor a fost ca electoratul pe care il reprezinta nu ar intelege o eventuala retragere a lui Nicusor Dan, chiar si clasat in urma lui Catalin Predoiu. Din pacate, nu am reusit sa ii convingem de contrariu.
  • Din acest moment, USB si candidatul lor poarta intreaga responsabilitate pentru divizarea voturilor anti-PSD. Nu inteleg de ce isi doresc atat de mult locul trei dar, de astazi inainte, ne vom lupta doar noi pentru un Bucuresti care sa nu devina o anexa a comunelor limitrofe din judetul Ilfov."

Amintim ca Predoiu i-a dat luni un ultimatum lui Nicusor Dan, pana la ora 21.00, in care sa accepte oferta de retragere in favoarea sa in cazul in care sondajul agreat de comun acord il arata pe candidatul PNL mai bine plasat.

Ulterior, luni seara, Dan a scris ca liberalii au refuzat un sondaj comun, organizat de o firma internationala, auditat de ambele partide si ca, in aceste conditii, USB va organiza un sondaj, invitandu-i pe cei de la PNL sa auditeze cercetarea sociologica.