Candidatul PNL la Primaria Sectorului 1, Alexandru Nazare, a declarat ca PSD a introdus in sectiile de votare trei reprezentanti, in loc de unul, asa cum prevede legea, cerand BEM si AEP sa verifice aceasta situatie, dupa ce Birolul Electoral al Sectorului 1 a respins sesizarea PNL.

HotNews.roFoto: Hotnews

"PSD vrea sa numere voturile rezultate in urma alegerilor din 5 iunie 2016 doar cu membrii lor de partid, incercand sa introduca in sectiile de votare trei reprezentanti in loc de unul asa cum prevede legea, democratia si bunul-simt", a declarat Alexandru Nazare, potrivit Mediafax.

PNL a depus contestatie la biroul electoral de sector fata de modul in care PSD a depus listele de completare ale reprezentantilor din sectiile de votare, care a fost respinsa si solicita Autoritatii Electorale Permanente si Biroului Electoral Central sa ia masuri imediate pentru a impiedica acest abuz al PSD, a sustinut candidatul PNL la Primaria Sectorului 1.

"Am depus contestatie, evident, la Biroul Electoral de sector, contestatia ne-a fost respinsa si ma intreb daca Sectorul 1, fruntea Bucurestiului, Capitala Capitalei, merita un astfel de tratament intr-un moment in care isi alege edilul. (...) Sesizez BEM, AEP, sa ne faca dreptate sa intervina in aceasta problema extraordinar de grava pentru ca putem sa consideram de acum rezultatul acestor alegeri viciat daca lucrurile vor continua sa ramana asa cum sunt acum", a spus Alexandru Nazare.

PNL solicita Biroului Electoral Central si birourilor electorale de circumscriptie ale Capitalei "sa previna abuzurile PSD", iar completarea sectiilor de votare din Bucuresti sa se faca doar cu reprezentantii Aliantei PSD-UNPR, in cea de a doua Etapa, asa cum este reglementat de lege, a mai spus Nazare.

Alexandru Nazare a afirmat ca PSD a depus, vineri, liste de completare a birourilor sectiilor de votare din Bucuresti cu cate trei reprezentanti: unii ai PSD, unii ai UNPR si altii ai Aliantei Electorale PSD-UNPR.

"Potrivit legii alegerilor locale nr 115/2015 si deciziilor Biroului Electoral Central, pentru scrutinul din data de 5 iunie 2016 formatiunile politice parlamentare pot desemna doar un reprezentant in birourile sectiilor de votare, dupa ce listele de candidati pentru functia de primar si consilier local au fost validate de Biroul Electoral de Sector", sustine Nazare, care aminteste ca pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, PSD si UNPR au intocmit liste comune de candidaturi, pe care le-au depus sub Alianta Electorala PSD-UNPR.

Alexandru Nazare sustine ca PSD recurge la "subterfugii murdare pentru a manipula rezultatul votului din 5 iunie", sustinand ca Dan Tudorache se ascunde si refuza confruntarile directe cu liberalul inscris in cursa pentru Sectorul 1.